Esports 20/12/2014

El Barça evita la migdiada amb una golejada de tràmit (5-0)

Pedro, Suárez, Piqué i Messi dos cops certifiquen un triomf que situa provisionalment els blaugranes a un punt del Madrid

Albert Llimós
Luis Suárez i Pedro, golejadors contra el Còrdova, celebren el gol de l'uruguaià / JOSEP LAGO / AFP PHOTO

BarcelonaEl Barça de Luis Enrique segueix sent un equip de fogonades, de minuts d'efervescència il·lusionant, però de llargues estones de joc lent i erràtic. Falta continuïtat. Contra el Còrdova, en el darrer partit d'un 2014 difícil i gris per al barcelonisme, el Barça s'ha limitat a superar el tràmit (5 a 0) perquè els torrons no s'ennueguin durant aquesta aturada nadalenca. Jordi Alba i Pedro han estat els millors d'un conjunt que ha rebut algun tímid xiulet a l'equador del primer temps, i que ha aconseguit reconciliar Luis Suárez amb el gol. Gerard Piqué i Leo Messi en dues ocasions han certificat la golejada.

De més a menys

El Barça ha sortit a la gespa de l'estadi amb la intenció d'acabar l'any amb un bon regust, i al minut dos un centrada de Rakitic a cama canviada l'ha caçat Pedro a l'interior de l'àrea petita, i després d'un control difícil ha superat Juan Carlos per obrir el marcador. Amb Piqué i Mascherano guanyant els duels directes amb Ghilas, el Barça ha dominat en tot moment el partit, i ha imposat el ritme més adient per no patir ensurts a la porteria de Bravo. Així, al minut 10, l'ha tingut Luis Suárez amb una rematada acrobàtica que ha impactat a la part lateral de la xarxa. El Barça ha eixamplat el camp, aprofitant la profunditat d'un Alba habilitat per Pedro, i ha trobat espais en el passadís central.

La primera ocasió andalusa ha arribat després d'un duel entre Ghilas i Busquets que s'ha endut el cordovès, i el seu remat s'ha estavellat també al lateral de la porteria. Els homes de Djukic s'han envalentit i Borja ho ha tornat a provar amb un remat llunyà que ha aturat de manera poc ortodoxa Bravo. L'efervescència local ha estat precisament això, un inici impactant, i a poc a poc l'empenta s'ha anat diluint fins que l'equip s'ha convertit en previsible, movent la pilota sense velocitat, fet que ha derivat en algun tímid xiulet de l'afició al minut 31. L'avís de la graderia ha esperonat novament el grup, i Pedro i Iniesta han teixit una gran jugada a la frontal que ha acabat en res perquè el manxec ha buscat una passada extra quan volia xutar. Qui no s'ho ha pensat ha sigut el canari un parell de minuts més tard, i, després d'un retall sec, el seu remat ha marxat fregant el pal esquerre de Juan Carlos.

Just abans del descans, qui ho ha tornat a provar ha sigut Alba, omnipresent i persistent en atac. En una nova incursió ha superat Fede Cartabia i Eduard Campadabal, i sense angle, no ha pogut marcar el 2 a 0. Tampoc Piqué uns segons més tard, amb un remat de cap que ha tret el porter del Còrdova abans que Mateu Lahoz, a qui se li ha reclamat un penal sobre Montoya, decretés el camí dels vestidors.

Suárez, per fi

Al minut 53, s'ha viscut un dels moments més esperats dels darrers dos mesos: el primer gol de Luis Suárez a la Lliga. Messi filtra entre línies, Iniesta habilita a l'espai, Pedro aprofundeix i l'uruguaià remata entre les cames del porter després d'una ràpida maniobra. Només un parell de minuts més tard, en una altra fogonada, Rakitic ha xutat des de la frontal i el seu llançament ha fet tremolar el pal de la porteria andalusa.

Luis Enrique ha donat descans a Iniesta i Rakitic, que han cedit el seu lloc a Rafinha i Xavi, qui, precisament, ha servit una falta lateral al minut 80 ajustant la pilota a l'entrada de Piqué, que de manera imperial ha situat el 3 a 0 al marcador. El gol del central ha trencat uns últims minuts difícils de mastegar, i que han suposat un fort cop per a la moral del bloc de Djukic. Messi ha aprofitat un rebuig en la sortida d'un córner per, de primeres i amb la dreta, col·locar la pilota des del punt de penal a l'escaire visitant i fer el 4 a 0. Al temps afegit, l'argentí ha tornat a marcar. Després de caçar una pilota al segon pal, gairebé com aquell qui no vol la cosa, Messi se l'ha acomodat a la dreta per batre Juan Carlos i acomiadar un 2014 difícil.