PRIMERA DIVISIÓ
Esports 08/09/2011

Avui es reuneixen els clubs pels drets televisius

Marcel Sanromà
2 min

Barcelona.L'estadi Ramón Sánchez Pizjuán serà avui l'escenari de la reunió que va convocar el president del Sevilla, José María del Nido, amb tots els clubs de Primera, excepte Barça i Madrid, per parlar dels drets televisius.

El president del Sevilla va assegurar que tots els presidents amb els quals ha contactat per tractar el tema li han donat el seu suport, i espera la presència d'una quinzena d'equips a la trobada. Tot i això, de moment, només han confirmat la seva presència el València, l'Atlètic de Madrid, l'Espanyol, l'Osasuna i, segons va confirmar el seu president, Josu Urrutia, l'Athletic de Bilbao.

El Mallorca va decidir declinar la invitació d'assistir a la reunió extraordinària, però té intenció de plantejar el tema de la necessitat d'un repartiment equitatiu del pastís dels drets televisius a la pròxima assemblea general de la Lliga, prevista per al 15 de setembre. El motiu de fons de la decisió dels balears, no fer res d'amagat de la LFP, és el que esgrimeix la Reial Societat per declinar també la invitació. Tampoc hi serà el Getafe, tot i que el seu president, Axel Torres, dóna suport a la proposta.

Alves i Roures es pronuncien

Ahir va parlar de la "revolució" que vol plantejar Del Nido el defensa del Barça Dani Alves. L'exlateral del Sevilla va comentar que, de vegades, a qui va ser el seu president durant sis anys "no se li ha de fer gaire cas", perquè "exagera per cridar l'atenció", segons va dir el brasiler.

També va referir-se a l'assumpte el president de Mediapro, Jaume Roures, en plena tempesta pel cànon que vol cobrar a les ràdios per retransmetre els partits. En una entrevista al diari Marca , Roures va exclamar-se de l'actitud del president del Sevilla i va recordar: "Va signar un contracte amb nosaltres fa tres mesos. No fa tres anys, fa tres mesos!", va dir.

Barça i Madrid cobren 140 milions d'euros anuals pels seus drets televisius, el 46% dels 608 milions que es reparteixen entre tots els clubs de Primera. Atlètic de Madrid i València en cobren 42 i equips com el Màlaga o el Rayo en cobren 12.

stats