TENNIS - ATP
Esports 05/04/2011

Atenció, Novak Djokovic ara ja no fa broma

Toni Padilla
2 min
El serbi celebrant el seu segon triomf consecutiu contra Nadal després de remuntar un set en contra.

La millor manera de preparar un torneig no és arribar-hi poques hores abans del teu debut des de Colòmbia, on has participat en compromisos publicitaris que incloïen ballar amb noies de corbes generoses i jugar un partit de futbol. Però Novak Djokovic ha guanyat el torneig de Miami després d'aquesta planificació tan poc idònia, i ho ha fet derrotant per segon cop en pocs dies el número 1 del món, Rafa Nadal, i remuntant-li un set en contra. Conegut pel seu caràcter extravertit, Djokovic comença a mostrar-se com un jugador bipolar: fa riure fora de la pista i fa por a dins. Nadal, de fet, ja ho ha admès: "Djokovic pot pispar-me el número 1, em preocupa".

Les dades del tenista de Belgrad aquest 2011 són increïbles. Enterrant definitivament el debat Nadal-Federer, el serbi es consolida com a gran amenaça per al balear després de mostrar un domini total sobre superfície dura. Ha guanyat els últims quatre tornejos: Dubai, Indian Wells i Miami, així com el primer Grand Slam de la temporada, a Austràlia. Amb 24 partits guanyats de manera consecutiva -26 si hi sumen els de Copa Davis, que va guanyar amb Sèrbia la temporada passada-, Djokovic ha millorat el seu joc però especialment el seu físic. Fort, segur i amb fons físic, ha dominat la superfície dura amenaçant el regnat d'un Nadal que sap que el seu millor aliat per parar els peus del serbi serà la terra batuda, que comença ara.

Per millorar, Djokovic va canviar de preparador físic la temporada passada i va fitxar Gebhard Phil-Gritsch, que havia treballat amb l'austríac Thomas Muster, un dels millors jugadors sobre terra batuda en el seu moment. La intenció era treballar el físic, i els resultats han arribat. A l'espera de la terra batuda, on Nadal confia fer-se fort aprofitant, per exemple, que al Godó pot guanyar punts, Djokovic ha alçat la veu. Sense deixar de ser bromista, com va demostrar a Colòmbia, ara també fa por. I amb Phil-Gritsch s'ha preparat a consciència per a la terra batuda. El duel està servit.

stats