Esports 18/07/2011

Arrenca una nova setmana per tancar els fitxatges de Cesc i Alexis

El fitxatge d'Alexis és imminent, però els dos clubs encara no han pactat la quantitat fixa que haurà de pagar el Barça. Això desencallarà la sortida de Bojan. I, mentrestant, el fitxatge de Cesc continua en punt mort.

Martí Molina
2 min
Alexis Sánchez s'estira per tocar una pilota durant un entrenament amb Xile.

Barcelona.El Barça torna avui als entrenaments i ho fa sense haver tancat cap de les dues incorporacions que el club s'havia marcat com a prioritàries: Alexis Sánchez i Cesc Fàbregas. Dos futbolistes pels quals es continua negociant, però encara no s'ha arribat a cap acord.

Tot i això, durant la setmana passada, el club blaugrana va estar a punt de tancar la contractació del xilè Alexis Sánchez. De fet, els dos clubs implicats (Barça i Udinese) ja havien arribat a un acord, però el conjunt italià es va fer enrere a última hora. Els culers ofereixen 26 milions fixos i 11 de variables, però la família Pozzo (propietària del club d'Udine) vol que la quantitat fixa augmenti fins als 27. Si bé la situació es pot desencallar en qualsevol moment, els dos clubs no es tornaran a reunir presencialment fins aquest dimecres.

Mentrestant, Bojan està a l'espera de rubricar el seu nou contracte amb el Roma. Clubs i jugador ja van arribar a un acord ara fa tres setmanes, però tot plegat està pendent que Alexis sigui oficialment nou jugador culer perquè sigui definitiu. Tanmateix, i mentre això no passi, el de Linyola està citat aquest matí amb els companys a la Ciutat Esportiva.

I l'altra contractació que hi ha pendent és la de Cesc Fàbregas. A l'espera de moviments als despatxos, els últims dies ha començat una guerra de declaracions entre les dues entitats. Si la setmana passada hi havia un conflicte obert entre Xavi Hernández -va demanar que deixessin marxar Cesc perquè ho passava malament- i Arsène Wenger -va qualificar les declaracions del migcampista com a "irrespectuoses" envers l'Arsenal-, ahir qui es va pronunciar va ser Gerard Piqué.

El defensa no va voler afegir més llenya al foc. Tot el contrari. Va demanar paciència a l'entorn blaugrana. "Sé com està la cosa i crec que hem de deixar tranquil Cesc i esperar que passi el temps. L'estiu és molt llarg, s'està parlant moltíssim i això no ajuda gens ni mica", deia el futbolista en un acte a la Penya Gerard Piqué, a Sant Guim de Freixenet (la Segarra). Tot i això, el central blaugrana sí que es va pronunciar sobre la picabaralla dialèctica entre Xavi i Wenger, i va assegurar que el Barça sempre havia sigut "un club molt respectuós"

D'altra banda, Gera rd Piqué també va parlar d'Alexis Sánchez, de qui va dir que era "molt bo en l'un contra un". I també va enviar un missatge de suport als argentins, que dissabte van quedar eliminats de la Copa Amèrica: "És un cop molt dur, però s'aixecaran ràpid".

stats