HANDBOL - MUNDIAL
Esports 26/01/2013

Arpad Sterbik condueix la selecció espanyola a la final

àlex Gozalbo
2 min
Arpad Sterbik condueix la selecció espanyola a la final

BARCELONAArpad Sterbik, el porter serbi que fa un parell d'anys va superar una arítmia cardíaca, va conduir la selecció espanyola fins a la final del Mundial d'handbol. El jugador del Barça Intersport va tenir una gran actuació contra Eslovènia (26-22) i es va apuntar deu aturades durant el partit de semifinals. L'equip que entrena Valero Rivera disputarà demà la final contra Dinamarca, que va superar Croàcia.

"No havia tingut gaire sort fins ara en aquest campionat i no havia fet bons partits", reconeix Sterbik, que contra Alemanya va veure els minuts decisius de l'eliminatòria de quarts de final des de la banqueta. "Dimecres el meu company José Manuel Sierra va estar més encertat i això és el que importa, però estic content perquè el més important és el resultat col·lectiu", diu amb una humilitat que es troba a faltar en altres esports. "Mai havia arribat a una final i estic content", resumeix.

Tot i que va néixer a Senta, una localitat sèrbia, Arpad Sterbik va entabanar fa uns dies Ana Botella. "Sóc manxec", va contestar quan l'alcaldessa preguntava als jugadors de la selecció espanyola per la seva procedència. A la dona de José María Aznar li va semblar d'allò més normal, i els companys de vestidor sovint recorden la broma al porter, que fa dos metres d'alçada. Un armari.

La selecció espanyola, que va saber distribuir el seu potencial ofensiu i va arribar al descans amb deu golejadors diferents, va aconseguir una renda de cinc gols (12-7) contra un rival que semblava rendir-se massa aviat. Eslovènia, però, va reaccionar amb orgull i es va apuntar un parcial 1-5 que va ajustar el marcador del Palau Sant Jordi de Barcelona (13-12 al descans).

Com va fer en els dos partits precedents, la selecció espanyola va intensificar la defensa a la segona meitat, quan va aconseguir una renda de vuit gols (23-15) a nou minuts del final. Les intervencions d'Arpad Sterbick i les accions del català Joan Cañellas, que va marcar 5 gols, van tenir un protagonisme determinant.

"Sterbik ha sigut clau per guanyar. Hem aconseguit tancar la porteria. L'altre dia va ser Sierra i ara Sterbik", va reconèixer Valero Rivera. L'entrenador de la selecció espanyola, que va arribar al Mundial amb crítiques per l'elecció de jugadors, sortirà reforçat d'un campionat en què ja s'ha assegurat una medalla.

Dinamarca serà el rival

Per la seva banda, Dinamarca va superar Croàcia (30-24) i demà serà el rival de la selecció espanyola a la final. Les intervencions del porter Niklas Landin, que va acabar la semifinal amb 16 aturades, van condicionar un partit que els danesos van dominar des del principi.

stats