Rugby Championship
Esports 25/08/2013

L'Argentina perd un partit molt lluitat contra Sud-àfrica (17-22)

Els 'pumas' milloren la seva imatge i posen contra les cordes uns 'springboks' que només han pogut posar-se per davant al marcador als vuit minuts finals. Gran primer temps dels argentins, que netegen la seva imatge i demostren quin és el seu nivell real de joc

Ferran Vital
Imatge del partit entre Sud-àfrica i l'Argentina del Rugby Championship

BarcelonaEls 'pumas' argentins rebien els 'springboks' sud-africans a l'estadi Malvinas Argentinas −nom molt polèmic que va provocar algunes reprovacions per part de la federació internacional− de la ciutat de Mendoza. Els argentins sortien amb l'orgull especialment ferit després del seriós correctiu que es van endur de la seva visita a terres africanes la setmana passada, on van sucumbir per un clar 73 a 17.

Els argentins començaven el partit amb un plantejament basat en la possessió de l'oval, factor clau de la derrota a Sud-àfrica la jornada anterior, i en una potent defensa en les fases estàtiques −el gran senyal d'identitat argenti, perdut la jornada anterior−. Els homes de Santiago Phelan −que repetia el mateix XV inicial de la setmana anterior− sortien amb moltes ganes al camp, i el primer assaig del partit tot just trigava un minut i mig a arribar, de la mà del veterà Juan Manuel Leguizamón. Els 'springboks', molt diluïts al llarg del primer temps, contestaven amb un assaig aïllat de l'aler Bjorn Basson al quart hora de joc i l'encert de cara a pals del màgic peu de Morné Steyn, un dels millors xutadors del món. Els argentins tornaven a anotar un segon assaig al fil del descans, de la mà del jugador d'origen català Marcelo Bosch, que el capità Felipe Contempomi transformava entre pals i deixava el marcador en un parcial de 17 a 13 favorable als locals.

Els primers a anotar al segon temps han estat els sud-africans, gràcies a un nou cop de càstig transformat per Morné Steyn i que deixava els 'springboks' a només un punt dels locals. Amb el marcador tan ajustat, tots dos equips han optat per adoptar plantejaments més defensius mitjançant un joc molt més estàtic, tàctic i de desgast, on cap dels dos equips volia arriscar-se a generar accions de perill per por d'un possible contraatac rival. No ha estat fins a vuit minuts del final que els 'pumas' han concedit una falta en defensa que Morné Steyn s'ha encarregat de passar entre pals per posar al seu equip per davant al marcador per primer cop al partit i per un ajustat 17 a 19. Amb tot perdut, els argentins han intentat capgirar el marcador, però finalment han estat els sud-africans els que han tornat a anotar mitjançant el peu de Morné Steyn per situar el 17 a 22 definitiu favorable als visitants.