ESPANYOL
Esports 26/05/2011

Aquest cop sembla que va de debò

Els dies de Dani a l'Espanyol sembla que arriben a la seva fi. El president de l'entitat blanc-i-blava creu que aquest cop sí que ha arribat el moment de deixar-ho córrer i ho podria anunciar a l'Aplec.

David R. Jover
2 min
Aquest cop sembla Que va de debò

Barcelona.No és el primer cop que es preveu una possible sortida de Dani Sánchez Llibre com a president de l'Espanyol. De fet, en els catorze anys que fa que és al capdavant del club blanc-i-blau ha amenaçat de plegar gairebé una desena de vegades. Però després de complir una sèrie d'objectius -el prioritari era el de tenir un estadi propi- sembla que el final i el moment de dir adéu és ben a prop. Només a unes setmanes.

Dani podria anunciar en el pròxim Aplec de Penyes, que se celebrarà a Castellar del Vallès el diumenge 29 de juliol, que abandona, que ja no té forces per continuar comandant la nau i que després de catorze anys ha arribat el moment. Tot i així seria un fins ara, perquè deixaria la presidència però seguiria vinculat al club de la seva vida, i al qual tants esforços ha dedicat.

El detonant, a part del desgast del temps, van ser els crits en contra seu de dissabte. La majoria d'aficionats de la Curva Jove van fer el càntic de "Dani vés-te'n ja", i això el va ferir. Altres vegades l'afició havia mostrat el seu desencís amb l'empresari, però no d'aquesta manera.

Diversos intents fallits

I és que Sánchez Llibre té un llarg historial d'intents d'abandonar la presidència de l'Espanyol, ja fos per convicció personal o per veure que no tenia suport en determinades accions que havia emprès. L'any 1999, quan només duia dues temporades al capdavant del club -després de substituir Francesc Perelló-, va declarar: "No vull ser un obstacle per al club". En aquests dotze anys després del primer intent, Dani n'ha protagonitzat diversos més. El més clar va ser el 2005, quan va explicar que si no aprovaven el seu consell directiu, marxaria. Ara, tot i que després de l'ampliació de capital el seu mandat no expira fins al 2015, Sánchez Llibre ha decidit, de totes totes, dir adéu al projecte i a l'aventura que va encetar el 1997.

La falta d'ambició que denuncien alguns jugadors -ell no hi està d'acord, i fins i tot va dir que si ara s'hagués de fer el trasllat de Montjuïc a Cornellà s'ho repensaria- i la contínua venda de jugadors per culpa del mal moment econòmic de l'equip fan que la decisió s'hagi de consensuar bé i que sigui important que la persona que el substituirà tingui clares quines són les prioritats.

En el record, i per tenir un etern somriure, li queden dues Copes del Rei, aconseguides l'any 2000 i el 2006, i una final de la Copa de la Uefa de l'any 2007 -perduda als penals-. El balanç és positiu i ara, catorze anys després, l'Espanyol pot prendre un altre rumb.

stats