LA VAGA, DESCONVOCADA
Esports 26/08/2011

Aquest cap de setmana torna el futbol

Després de dues setmanes de reunions, la penúltima de 13 hores, l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la Lliga de Futbol Professional (LFP) van arribar a un acord per desconvocar la vaga.

àlex Gozalbo
2 min
José Luis Astiazarán i Luis Rubiales van escenificar l'acord.

BARCELONA.L'Elx CF juga aquesta tarda a Girona. Tot i que el calendari de Segona Divisió se sap des de fa mesos, l'equip que entrena José Bordalás no va prendre fins ahir al migdia la decisió de viatjar. De fet, el conjunt va iniciar el seu desplaçament de 650 quilòmetres sense tenir la confirmació oficial de la desconvocatòria de la vaga. L'equip va saber amb certesa que avui obriria la competició mentre dinava a un hotel de Paterna.

L'acord entre l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la Lliga de Futbol Professional (LFP) es va anunciar ahir al migdia, però es va cuinar en una reunió de gairebé 13 hores que va començar dijous a les quatre de la tarda i es va allargar fins a les cinc de la matinada. Ja amb els punts decisius embastats, totes dues parts van tancar els detalls en una última trobada, que es va fer ahir al matí.

L'acord entre futbolistes i patronal que ha permès desbloquejar la vaga se sustenta en tres punts claus. El primer té a veure amb la creació d'un fons salarial. Els jugadors professionals aportaran un percentatge d'aquest dipòsit, quantitat que en un termini de quatre anys els serà retornada.

El segon punt fa referència a la possibilitat que els futbolistes tindran de resoldre un contracte per la via ràpida si demostren que acumulen almenys tres mesos sense cobrar.

Finalment, la LFP va donar garanties que els futbolistes cobraran la nòmina que els pertoca tot i que el seu club perdi la categoria.

La primera jornada, al gener

La primera jornada de Lliga, que s'havia de disputar el cap de setmana passat i que es va haver d'ajornar per la vaga, s'intentarà recuperar el 22 de gener. José Luis Astiazarán, president de la LFP, traslladarà la proposta de seleccionar aquesta data a la Federació Espanyola, que haurà d'aprovar-la.

El 22 de gener del 2012 és la data que està prevista per a l'inici de la segona volta de la Lliga i Astiazarán proposarà que aquesta data es mogui fins al 2 de maig, de manera que ara quedaria fixada com a l'antepenúltima de la temporada.

A Segona Divisió, en canvi, aquesta primera jornada que va quedar ajornada per la vaga es recuperaria el 26 d'octubre.

Els horaris de la segona jornada, la que correspon a aquest cap de setmana, són els que estaven fixats des de fa dies.

L'Espanyol de Mauricio Pochettino visitarà diumenge (18 h) el Mallorca, mentre que el Barça de Pep Guardiola rebrà dilluns (21 h) el Vila-real CF al Camp Nou.

stats