PRIMERA DIVISIÓ
Esports 20/11/2011

Anoeta posa a prova un Espanyol que mira a Europa

David R. Jover
2 min

Tot i que la classificació digui que ara per ara la Reial Societat és el pitjor equip de Primera Divisió, l'Espanyol ha d'estar alerta. Primer perquè es tracta d'un partit a fora de casa, que sempre els costa més als periquitos, i segon perquè es tracta d'un rival que a Anoeta no s'hi deixa res, surt amb tot i a totes.

I aquesta serà avui, a les 12 hores, l'actitud de la Reial, ja que el primer objectiu de l'equip guipuscoà és sortir de l'última posició, en la qual està després d'haver sumat vuit punts en onze partits i haver perdut els quatre últims enfrontaments.

"La Reial té un plus d'ansietat i agressivitat", va comentar ahir Mauricio Pochettino. I és que el tècnic argentí no es refia del mal moment del conjunt basc i sap que si no surten agressius patiran molt. "Van empatar contra el Barça i van perdre per la mínima contra el Reial Madrid a Anoeta", va concloure el preparador blanc-i-blau, que no podrà comptar amb el lesionat Javi Márquez, ni tampoc amb Pandiani i Javi López, que tenen molèsties, ni amb Juan Forlín, que complirà un partit de sanció després d'haver estat expulsat contra el Vila-real. Pochettino ha hagut de recórrer a l'Espanyol B i ha convocat Víctor Álvarez, Cristian Gómez, Canal i Thievy.

Problemes en defensa

Una de les claus del partit pot ser la línia defensiva de la Reial Societat. Amb el dubte d'última hora de Demidov, Philippe Montanier -que si no aconsegueix el triomf pot tenir les hores comptades com a entrenador- també tindrà les baixes del lateral català De la Bella i del seu millor central, Iñigo Martínez. Per tant, homes no habituals com Carlos Martínez i Mikel González sortiran en l'onze inicial.

Pel que fa a l'Espanyol, tot apunta que Weiss tornarà a sortir en un onze inicial en el qual tornarà Ernesto Galán al lateral dret i en què Raül Baena tornarà a la titularitat. Al davant, Verdú, Sergio García i Álvaro tindran la responsabilitat.

Un triomf col·locaria els blanc-i-blaus amb 19 punts, que combinat amb un empat o una derrota del Sevilla i el Màlaga, significaria que l'Espanyol dorm en posicions europees. Anoeta és una bona prova per veure la fortalesa dels catalans.

stats