Esports 10/11/2012

Andreu Fontàs: "Per guanyar necessitarem fer un partit perfecte i sort"

Il·lusionat "Estic molt content, motivat per continuar treballant i amb ganes de millorar encara més" Migcampista "És una posició més exigent físicament"

Albert Vilardaga
3 min
Andreu Fontàs rebent la falta d'un jugador del Sampdoria en el partit que va enfrontar el Barça amb el club italià al Trofeu Joan Gamper.

El Barça va incorporar Andreu Fontàs (Banyoles, 14 de novembre del 1989) fa cinc temporades, a la categoria juvenil. A principis d'any es va trencar el lligament creuat del genoll i va estar vuit mesos apartat dels terrenys de joc. Un cop recuperat i davant la dura competència que tenia al Barça, on hi havia poca possibilitat de tenir minuts, a mitjans d'octubre va decidir marxar cedit al Mallorca per tornar a sentir-se futbolista.

La lesió ja forma part del passat?

Sí, la veritat és que ja fa tres mesos que vaig rebre l'alta mèdica, el genoll el tinc perfecte i el que em falta és tenir minuts i anar agafant el ritme de competició.

¿Això és el que busques a Mallorca i el que no et podia donar el Barça?

Exacte, buscava tenir minuts, tornar-me a sentir futbolista i recuperar sensacions. Ara per ara estic molt content, perquè he tingut oportunitats des del primer dia. El mister ha demostrat que té molta confiança en mi, perquè d'ençà que he arribat he jugat minuts en els tres partits contra el Sevilla, el Madrid i el Deportivo. La veritat és que estic molt content, motivat per continuar treballant i amb ganes de millorar encara més.

El Mallorca no afronta el partit contra el Barça en el millor moment: heu encadenat cinc derrotes consecutives.

La veritat és que estem en una mala ratxa. Són molts partits seguits perdent i que ara vingui el Barça és encara pitjor, però les ratxes s'han de trencar algun dia i podria ser un bon dia per fer-ho.

Al Barça havies jugat sobretot com a defensa central, i ara amb el Mallorca Caparrós t'ha col·locat de migcentre. On et sents més a gust?

Al primer equip del Barça sempre havia jugat de central, però al Barça B havia jugat bastants partits de pivot defensiu i quan era més petit també havia jugat sempre al mig del camp, per tant, no és una posició estranya per a mi. Feia temps que no jugava en aquesta posició, és una posició més exigent físicament. Fas molts més quilòmetres, corres molt més durant tot el partit. És una posició molt exigent, però la veritat és que m'agrada, també m'hi sento molt còmode.

¿És molt diferent jugar al Mallorca que fer-ho al Barça?

El Barça té una manera molt definida de jugar, llavors costa que els jugadors de fora s'hi adaptin. Aquí al Mallorca possiblement l'estil no és tan marcat en el tema de tocar la pilota, de la sortida des de darrere. Aquí és bastant diferent i possiblement no calen jugadors tan específics per a cada posició com al Barça, i això fa que possiblement sigui més fàcil adaptar-se.

¿Se't farà estrany jugar el partit de demà?

Molt. He jugat les últimes cinc temporades al Barça i, a més, fins fa quatre dies estava compartint vestidor amb ells. Són molts records i, per tant, serà un partit molt especial per a mi.

¿Hi ha alguna fórmula per poder aturar el Barça?

És molt complicat, tot t'ha de sortir molt bé, has de fer un partit perfecte, molt seriós, tan individualment com col·lectivament i tothom ha de donar el màxim de les seves possibilitats. Has de defensar molt bé, aprofitar totes les oportunitats que tinguis, treballar molt i també tenir un pèl de sort.

¿Va ser un estiu complicat per culpa de tots els rumors que et situaven fora el club?

Sí, però va ser difícil sobretot pel fet de sortir d'una lesió que et comporta estar tants mesos parat. Al principi tenia les ganes de tornar a intentar tenir minuts al Barça, però de seguida vaig veure que seria molt complicat, que hi havia molta competència i que el que em convenia segurament era estar en un altre equip que em donés aquests minuts per poder-me tornar a sentir important, a jugar amb confiança.

¿Et vas plantejar sortir del club durant l'estiu?

Sí, el que passa és que quan em vaig recuperar ja era molt tard, pràcticament finals d'agost, i els equips tenien les plantilles tancades perquè ja havia començat la Lliga. No havia jugat pràcticament ni un partit i era un moment molt complicat perquè un equip apostés per mi. Després va sortir la possibilitat del Mallorca, per desgràcia, va ser com a conseqüència de la lesió d'un company, Joao Víctor. Vaig pensar que podria ser una bona oportunitat i de seguida vaig estar encantat de poder-la aprofitar.

stats