L'EXAMEN DE "LA TDP"
Esports 25/03/2012

Anàlisi Ricard Torquemada

Ricard Torquemada
2 min
Anàlisi Ricard Torquemada

RECOMPENSAT PIQUÉ

Va fer un dels millors partits de la temporada, una temporada irregular, i va trobar el gol com a marc per a la seva obra contra el Mallorca. Va estar segur en el repartiment de la pilota, no es va arriscar sota pressió, va calcular els espais al seu darrere perquè el Barça es desprotegia quan tenia la iniciativa i va ser una assegurança de vida, sobretot en el refús de la centrada lateral, en tots els perfils i amb les dues cames. Va estar impecable, concentrat i estable, i no va perdonar l'opció de rematar la victòria. Ara ha d'encadenar actuacions com la d'ahir contra el Mallorca.

ESGARRAPAT BUSQUETS

No va tenir un partit agradable, perquè va estar ple de paranys per al seu manual tècnic i tàctic. La gespa alta i la defensa de tres el van condicionar. Al principi va estar tímid i tendre buscant línies obertes de passada i prenent decisions. No va ser ràpid i autoritari en la pilota dividida. Es va reciclar com a central, en una posició gairebé oblidada, però va estar menys exposat. Va tornar després al mig del camp en inferioritat numèrica i va aconseguir més possessió amb una notable millora i més estabilitat. No va ser la seva millor versió, però ell mai no desapareix.

UNIVERSAL THIAGO

L'àrbitre va condemnar una actuació molt regular que va servir per exhibir la seva maduresa tàctica. Va començar com a interior, on va tenir algun dubte en el joc de posició que va obrir algun contraatac rival i alguna conducció arriscada, perdent la pilota i la posterior transició. En canvi, es va corregir com a mig centre, on va ser responsable tàcticament i va estar molt més segur en la distribució de la pilota, intens en el joc aeri i en el cos a cos, i solidari i amb bona lectura en la cobertura d'emergència. Dóna equilibri tàctic i coneixement del joc. Ahir va ser expulsat per l'àrbitre.

RECONCILIAT ALEXIS

Va créixer a Mallorca després de la lesió. Li va costar entrar en el partit com a nou petit, però es va animar amb alguna diagonal profunda que podria haver tingut èxit i es va coronar amb l'atac de la pilota en la jugada del primer gol malgrat que dubti si la va tocar. No va ser seu el gol, però si no s'hi hagués llançat de cap, Aouate hauria refusat. Va guanyar autoestima amb un xut al travesser, en una acció on va tornar a demostrar la facilitat amb què carrega la cama. Es va oferir entre línies i va pressionar amb agressivitat. Amb 10, va estar tímid i impacient. Tot i això, va pujar un esglaó.

stats