LA RESPOSTA AL MADRID
Esports 17/06/2011

Amenaça de divorci

Albert Solé
3 min
CONTUNDÈNCIA Sandro Rosell va fer la roda  de premsa a la sala París per donar més solemnitat a la declaració per respondre als atacs del Madrid.

BarcelonaDesprés d'un mes de certa tranquil·litat, han tornat les hostilitats entre els dos clubs més importants de la Lliga espanyola -i d'Europa- i enemics acèrrims. Mentre que el Barça responia d'una vegada -tal com havia promès- i un per un tots els atacs rebuts del Madrid aquesta temporada, i en especial en l'últim mes de competició, amb una declaració institucional força contundent, el Madrid no tardava ni vuit hores a enviar un comunicat oficial amb una certa flaire de desafiament. Falten menys de dos mesos per al següent clàssic -el de l'anada de la Supercopa del 14 d'agost- i les relacions es tornen a tensar. Si Sandro Rosell deia al migdia que si el Madrid no rectificava la seva manera de fer no els tremolaria el pols a l'hora de trencar-hi relacions, els blancs es mantenien a la tarda en la seva tesi sense fer cap pas enrere. ¿Ja n'hi ha prou amb això per trencar relacions sense esperar més?

Un mes tard

Sandro Rosell va dir que no volia respondre en calent tots els atacs del Madrid -dopatge, falta de fair play , racisme, favors arbitrals...- i va prometre fer-ho a l'acabament de la temporada, tot i que finalment s'ha esperat que s'acabés el bàsquet. "Responem avui per responsabilitat social, pensem que avui és el dia", deia ahir Rosell. Potser pensava que els ànims de les dues bandes es refredarien amb el pas dels dies, però amb la resposta del Madrid ha quedat clar que no, que ells també estaven esperant les paraules del president blaugrana per contraatacar ràpidament. La declaració institucional que ahir va llegir Rosell és força directa i contundent: s'hi acusa el Madrid de "traspassar els límits de la necessària rivalitat esportiva" i per primer cop assenyala directament els blancs com a origen de les insinuacions de dopatge dels jugadors del Barça: "Si el Madrid no està al darrere de les acusacions, com diuen, que també demandi la Cope, com hem fet nosaltres; si fos al revés, nosaltres ho faríem", afirmava el president blaugrana.

És en aquest punt en què el comunicat del Madrid també és més contundent en la seva resposta. Primer qualifica de "greus i falses" les insinuacions que el Madrid estava al darrere de les acusacions de dopatge de la Cope, i recorden: "Com tothom sap, el nostre club ho va desmentir al seu dia, de manera immediata i categòrica, en el mitjà on van tenir lloc". El Madrid considera que amb aquell desmentiment n'hi ha prou, i el Barça reclama que se sumin a la demanda.

Mourinho

Pel que fa a les greus acusacions cap al Barça que va llançar el tècnic del Madrid, José Mourinho, en què posava en dubte els títols guanyats per suposats favors arbitrals i la conxorxa de la UEFA, i en què deia que si ell fos Guardiola li faria vergonya guanyar d'aquesta manera, Sandro Rosell també va ser molt clar: "La roda de premsa de l'entrenador del Reial Madrid sí que avergonyeix qualsevol que se senti esportista". Els blancs reiteren el que ja van dir en una altre comunicat semblant, que l'origen de tot va ser la denúncia que el Barça va posar contra Mourinho davant la UEFA, "un fet sense precedents en les relacions entre clubs".

Partir peres

Finalment, tot i recordar que el Barça i el Madrid són dues entitats obligades a entendre's, la declaració que va llegir Rosell deia una de les frases més directes que ha pronunciat mai: "Si els límits de l'esportivitat es tornen a ultrapassar, estarem obligats a trencar les nostres relacions institucionals", i recordava al president Florentino Pérez que té a les seves mans reconduir les relacions, "dins i fora del camp". El president del Madrid, però, no va recollir el guant amb el seu comunicat, tot i afirmar: "El Reial Madrid CF seguirà treballant per mantenir les millors relacions amb el FC Barcelona, com ho fa habitualment amb tots els clubs d'Espanya i del món".

stats