BARÇA
Esports 06/08/2013

Alves: "Per a mi, la no-renovació d'Abidal ha sigut una sorpresa molt desagradable"

El brasiler parla de la independència de Catalunya en una entrevista al programa 'Primer toc', de RAC1: "Si tens la possibilitat de ser independent, per què no ser-ho?", diu

Ara
2 min
Dani Alves, amb Pedro, durant un entrenament a Bangkok / RUNGROJ YONGRIT / EFE

BarcelonaDani Alves ha parlat aquest dimarts a la tarda al programa 'Primer toc', de RAC1, sobre l'adéu d'Éric Abidal. "Per a mi, la no-renovació d'Abidal ha sigut una sorpresa molt desagradable. M'ha molestat per tot el que ell ha lluitat", ha comentat el defensa brasiler, que ha assegurat que la decisió de lluir el dorsal número 22 a la samarreta (el que portava Abidal al Barça) és un acte de rebel·lia però també d'homenatge cap al defensa francès.

Al brasiler també li han preguntat per la temporada passada. "La lesió que vaig tenir l'any passat va ser causa d'haver deixat de prevenir", ha confessat Alves, que ha fet autocrítica: "L'any passat vam dubtar si pressionar o no, i ens va costar coses importants. Si no anem al màxim no aconseguirem res. Vam abaixar el rendiment i la competició no admet tant de marge. Ens van passar per sobre i això ha de servir de lliçó".

Sobre la pretemporada amb Tata Martino –a qui Alves diu que anomena "professor o 'mister', com a tots"–, diu que l'equip s'està prenent "molt seriosament la pretemporada". "Arribem més preparats que altres anys", ha afegit.

Alves ha dit que "Neymar cada dia es troba millor i s'està entrenant molt bé. Està gaudint i estarà al millor nivell quan comencem la temporada", i ha parlat també de Leo Messi: "El pes que té Messi se l'ha guanyat treballant, és la nostra referència i el tractem com a tal. Només qui s'adapti sumarà".

Per últim, el brasiler ha parlat de la sortida de Thiago del Barça: "Crec que Thiago s'ha precipitat, però ha fet bé de no acomodar-se. El cas Cesc és diferent, ell ja és un jugador respectat".

Alves, per últim, també ha parlat de la situació política de Catalunya: "Jo crec que si tens la possibilitat de ser independent, per què no ser-ho? Però quan t'independitzes fas que la resta del país sigui més fluix, i per això no et deixen ser lliure. Si se sent així per què no s'ha de seguir intentant? I més si tens força suficient per fer-ho".

stats