MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 28/05/2012

Alonso se situa líder a Mònaco

Natalia Arroyo
2 min
Alonso se situa líder a Mònaco

S'esperava molta estratègia i pocs avançaments en el Gran Premi de Mònaco, i la glamurosa cursa del principat no va sortir del guió. Fidel a la tradició, el campió va ser el que sortia des de la pole position , perquè a Mark Webber ningú el va poder inquietar, malgrat que l'australià va conviure 78 voltes amb un grup de cinc corredors que el perseguien de ben a prop. Només sis segons van distanciar els sis primers classificats, que van rodar junts, estressats en l'estret circuit monegasc. Nico Rosberg va entrar en segon lloc, a sis dècimes del pilot de Red Bull, i en tercer lloc, Fernando Alonso, que va pujar al graó més baix del podi per col·locar-se líder en solitari del Mundial amb 76 punts. Sebastian Vettel, que ahir va ser quart, és ara segon a la classificació del campionat, empatat a 73 punts amb el seu company d'escuderia.

De la Rosa abandona de seguida

Una sortida accidentada va ser l'inici trepidant d'un Gran Premi que va avançar tranquil fins a les primeres aturades a boxs. Una maniobra al límit de Michael Schumacher, desesperat per recuperar posicions de seguida, va provocar una virolla de Romain Grosjean al revolt de Santa Devota. Al fons, Maldonado també xocava amb Pedro de la Rosa i obligava els dos pilots a abandonar. "És una llàstima que la nostra cursa fos tan curta. Teníem una estratègia a una aturada, amb pneumàtics tous primer i supertous després", va explicar el català d'HRT decebut.

Quan va abaixar-se la bandera groga, la cursa va començar a disposar les seves peces en ordre, en fila, decidint el podi, gairebé. Amb Webber liderant la cursa, a la volta 28 Rosberg va iniciar la sèrie d'aturades que van decidir una carrera en què l'única possibilitat d'avançament l'oferia el pas per boxs. Vettel i Alonso van ser els més hàbils en les seves estratègies.

Volar amb pista lliure

L'asturià va aprofitar l'única volta amb pista lliure que va tenir per esgarrapar uns valuosos segons que el van situar per davant de Hamilton a la volta 31. El pilot de McLaren, irregular, no va poder avançar-lo i fins i tot va ser superat per Vettel. L'alemany de Red Bull va estirar els primers pneumàtics per poder rodar sol unes quantes voltes, guanyar cinc posicions i entrar quart.

Sis guanyadors diferents

La victòria d'ahir de Webber és històrica perquè deixa sis guanyadors de cursa diferents en l'inici de campionat: Button a Austràlia, Alonso a Malàisia, Rosberg a la Xina, Vettel a Bahrain, Maldonado a Montmeló. "Això és bo per al campionat i demostra que serà una temporada emocionant, igualada i dura", assegurava ahir l'australià.

stats