MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 31/03/2012

Alguersuari torna a la pista com a pilot provador de Pirelli

Jaume Alguersuari tornarà a conduir un Fórmula 1. El català, que s'havia quedat sense equip per a aquest any, serà el nou provador de la marca de pneumàtics Pirelli, al costat del brasiler Lucas di Grassi.

Nuria García
2 min
Jaume Alguersuari a casa seva durant una entrevista al diari ARA.  El barceloní tornarà ben aviat als circuits.

BARCELONA.Jaume Alguersuari va saber que no tenia cotxe per a aquesta temporada a mitjans de desembre. Toro Rosso el va deixar sense marge de maniobra i el català va decidir seguir-se preparant i fer de comentarista a l'emissora de ràdio britànica BBC Radio 5 Live. Volia seguir lligat al circ de la Fórmula 1, no perdre el fil. I ahir Pirelli va fer oficial que el pilot català tornava a les pistes. Alguersuari serà el nou pilot provador de Pirelli, l'únic proveïdor de pneumàtics del campionat. Treballarà al seu costat el pilot brasiler Lucas di Grassi, que ja va començar l'any passat a exercir aquesta tasca.

Provador de PirelliDesenvolupar els pneumàtics

per a la temporada 2013

La tasca del pilot català a partir d'ara consistirà a provar els pneumàtics que la marca italiana Pirelli prepara per a la temporada que ve, així com els tests dels nous compostos experimentals que es podrien utilitzar durant aquesta temporada. Els dos pilots provaran el Renault R30 2010 en quatre tests que hi ha planificats: Jerez, Spa, Monza i Montmeló. Alguersuari es tornarà a posar al volant d'un F-1 el dia 5 de maig al circuit de Jerez.

Experiència i coneixementDi Grassi fa un any que és provador i Alguersuari coneix els F-1 actuals

Pirelli comptarà aquesta temporada amb dos pilots provadors. Segons la marca, la intenció és que Di Grassi segueixi aportant els seus coneixements després de l'experiència que va acumular el 2011 -només va treballar amb el simulador, ja que no tenien cap monoplaça- i Alguersuari oferirà el coneixement sobre els F-1 actuals. "El Lucas ens ofereix un punt de referència necessari per al programa de desenvolupament, mentre que el Jaume aporta una dimensió diferent a través de la seva experiència amb últimes tecnologies durant els tres darrers anys", assegura el responsable de Pirelli Motorsport, Paul Hembery.

Per a Alguersuari és una gran oportunitat. "Estic molt content d'aquesta oportunitat. Fa una setmana vaig fer 22 anys i ara Pirelli m'ha fet el millor regal possible. No veig el moment de començar i ja tinc moltes ganes de posar-me darrere del volant d'un F-1 i de tornar a la competició", comenta el català.

Futur assegurat a la F-1?Els tres provadors anteriors corren a la Fórmula 1

Abans d'Alguersuari i de Di Grassi, tres pilots havien fet de provadors a Pirelli. El primer va ser Nick Heidfeld, que després de ser provador va fitxar per Lotus Renault, l'any 2011. Romain Grosjean, actual pilot de Lotus, també va passar per la marca italiana de pneumàtics, i l'últim va ser el també català Pedro Martínez de la Rosa. Un cop va deixar Pirelli, De la Rosa va tornar a ser provador de McLaren i ara és pilot oficial de l'escuderia HRT.

stats