MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 28/08/2011

Alguersuari demostra de què és capaç al mític circuit de Spa

Nuria García
2 min
Alguersuari segueix progressant i ahir, sota la pluja, va aconseguir la seva millor classificació a la Fórmula 1.

BarcelonaJaume Alguersuari era ahir un home feliç. El català va aconseguir la seva millor qualificació a la Fórmula 1 des que l'any 2009 va aterrar al circ de l'automobilisme. Alguersuari, que aquesta temporada està anant clarament de menys a més, va fer ahir una qualificació digna dels millors pilots. Ajudat per la pluja, que va caure de manera intermitent -però que quan feia acte de presència, queia amb força- durant tots els entrenaments, Alguersuari va anar progressant, i va passar de la Q1 a la Q2 i, posteriorment, a la Q3. Des de la cursa de la Xina, la tercera de la temporada, que el català no aconseguia entrar en la fase definitiva, la que dóna dret a lluitar per la pole position . I ahir ho va tornar a fer.

El pilot de Toro Rosso va aconseguir deixar enrere campions del món com Jenson Button (13è) i Fernando Alonso, que no va passar del vuitè millor temps. I per avui a la cursa, té clar que el que vol és tornar a ser als punts, sumar tant com pugui per seguir ampliant el seu marcador. De fet, des que al Canadà va guanyar els seus primers punts, amb l'excepció del GP d'Alemanya ha sumat a la resta de les curses. "Prefereixo una cursa en sec, perquè si plou mai saps si continuarà plovent, ni què passarà. La pluja ens afavoreix, però sortint sisè i amb una carta a la mà, prefereixo una cursa en sec. Buscaré tenir un bon ritme, quedar-me allà i acabar amb punts. Aquest és l'objectiu", va dir Alguersuari, abans de reconèixer que estava "molt content" i de dir que, en sec, segurament la qualificació no hauria anat tan bé.

Renovació de Webber

La bona actuació aquesta temporada de Jaume Alguersuari, sumada als rumors que corrien pel pàdoc que deien que Red Bull podria jubilar Mark Webber, feia pensar que el català podria ser la temporada vinent el company de Vettel a l'escuderia austríaca. Però ahir al matí, aquestes possibilitats es van esvair de cop. Red Bull va fer oficial a través d'un comunicat la renovació del pilot australià per un any més, fins al 2012. I ho va fer just el dia en què Webber celebrava el seu trenta-cinquè aniversari. L'australià, que havia marcat els millors temps en els entrenaments lliures, va ser tercer i avui sortirà just per darrere del seu company, Sebastian Vettel. "És molt fàcil quedar endarrerit amb aquestes condicions, però estem en la nostra posició. Els nois han fet una bona feina i demà serem a la lluita", va dir Webber.

Vettel torna a ser el millor

Al pàdoc de la F-1 ja es fan travesses per saber quan revalidarà Sebastian Vettel el seu títol de campió del món. L'alemany de Red Bull va aconseguir ahir una nova pole position , la novena de la temporada. De fet, de les dotze curses que s'han disputat, els Red Bull monopolitzen totes les primeres posicions de la graella de sortida: nou per a Vettel i tres per a Webber. L'alemany, que ahir li va prendre en l'últim sospir el millor temps a Lewis Hamilton, tornarà a lluitar pel triomf. Els que menys sort van tenir van ser Jenson Button i Michael Schumacher. El primer no va passar a la Q3, mentre que l'alemany, després d'una errada dels seus mecànics, va perdre una roda tot just sortir del pitlane , es va estimbar contra el mur i sortirà últim.

stats