Espanyol
Esports 29/08/2013

Álex Fernández: "Vinc a un projecte jove. Podem fer un molt bon equip"

El nou fitxatge de l'Espanyol arriba amb ganes de "donar moltes alegries" al club i es defineix com un futbolista polivalent al mig del camp

Natalia Arroyo
2 min
Álex Fernández, durant la seva presentació

BarcelonaL'Espanyol ha presentat aquest dijous el seu nou fitxatge, el migcampista de 20 anys Álex Fernández, procedent del Reial Madrid Castella, per qui el club ha pagat 500.000 euros a l'entitat blanca. "Sóc un jugador que pot jugar en molts llocs del mig del camp. Sóc aquí per ajudar i jugaré on em demani l'entrenador", ha dit per definir-se com un futbolista polivalent i tècnic, però de gran actitud defensiva. Álex ha evitat comparar-se amb Verdú però ha reconegut que espera "donar tantes alegries a l'Espanyol com va donar ell".

Com ha explicat el president Joan Collet, també a la presentació del jugador a Cornellà-El Prat, l'acord amb Álex Fernández i el Reial Madrid és per quatre temporades i reserva una opció de recompra en la segona i tercera temporada. "Si la recompra és per quedar-se al primer equip [del Madrid], s'acaba la conversa, perquè voldrà dir que el jugador ha tingut un rendiment espectacular amb nosaltres i s'ha guanyat aquesta opció. Si la recompra és per vendre'l a un altre club, l'Espanyol té el dret a tempteig per igualar qualsevol oferta i quedar-se el jugador".

Álex Fernández, que encara no ha parlat amb Javier Aguirre, té la il·lusió de quedar-se "molts anys a l'Espanyol". "És un projecte jove i crec que podem fer un molt bon equip", ha celebrat. Al seu costat, el director esportiu Òscar Perarnau ha reforçat aquesta idea d'equip "competitiu" que està dissenyant l'Espanyol i que segueix completant-se amb l'arribada del madridista: "És un futbolista que s'adapta molt bé a les tres posicions del mig del camp. És molt complet. Li dóna molt d'equilibri a l'equip, tant en defensa com en l'atac. Recupera moltes pilotes, és molt treballador i té capacitat tècnica per distribuir. Encara pot créixer molt".

Fernández ha confessat no tenir "cap rancúnia cap al Reial Madrid" i guardar "només paraules d'agraïment al club". "El Reial Madrid m'ha donat molt durant deu anys i volia sortir bé d'allà. Va sortir l'opció de venir a l'Espanyol i no vaig dubtar en cap moment d'acceptar l'oferta", ha explicat. Aturant-se en això, Perarnau ha admès que el filial madridista és un entorn que l'Espanyol té molt controlat. "Coneixem molt bé el planter del Reial Madrid i, quan va sorgir la possibilitat de fitxar l'Àlex, vam parlar de seguida amb el club, el jugador i vam conèixer la seva família. Estem encantats amb aquest fitxatge".

José Mourinho va fer debutar Álex en la segona meitat d'un partit de Copa del Rei a Alcoià, però no ha tingut més continuïtat al primer equip blanc. El futbolista, però, ha explicat que "no hi ha un problema amb el planter del Madrid" i que l'entitat blanca hi compta. "El que passa és que el Madrid ha de fer sempre un equip competitiu, ha de tenir els millors. Inverteix molt en fitxatges de fora, porta sempre els millors jugadors. Però el club compta amb el seu filial, hi ha gent molt vàlida a dalt com Carvajal o Arbeloa. Ens agradaria que fóssim més jugadors els que pugem, però ja sabem que és molt difícil arribar al primer equip". Preguntat per l'imminent arribada de Gareth Bale per uns 100 milions d'euros, s'ha limitat a dir que les xifres "són coses del president Florentino Pérez". "El que gasti el Reial Madrid és cosa del Reial Madrid", ha apuntat.

stats