PRIMERA DIVISIÓ
Esports 24/11/2012

Al Madrid només li val la victòria

El Reial Madrid visita el Betis amb l'objectiu de guanyar per no perdre més punts respecte al Barça, però el Betis voldrà els tres punts per oblidar la derrota en el derbi. L'ambient a Madrid està enrarit.

Albert Vilardaga
2 min
José Mourinho observant els futbolistes del Reial Madrid durant l'entrenament.

BARCELONAEl Reial Madrid visita el Benito Villamarín (22 hores, C+ Liga i GolT) pràcticament sense marge d'error. Els blancs estan a vuit punts del Barça i, vista la fiabilitat que han mostrat els de Tito Vilanova fins ara, farien bé de no deixar escapar més punts perquè la diferència no comenci a ser insalvable.

L'ambient a la capital espanyola s'ha enrarit en les últimes hores, sobretot després que, ahir, el diari El País publiqués un article que treia a la llum que el tècnic blanc, José Mourinho, havia fet tres peticions a Florentino Pérez: poder fitxar un porter que competeixi amb Iker Casillas, mesures disciplinàries contra els futbolistes que li portin la contrària i la contractació d'un exjugador perquè faci de portaveu i reforci les seves crítiques arbitrals. La resposta del màxim mandatari blanc sembla que ha estat negativa en els tres casos, i ha dit a Mourinho que se centri a guanyar la Champions i a reconquistar la popularitat perduda entre els aficionats del Reial Madrid.

Aquesta filtració no li ha agradat gens a l'entrenador blanc, que va tornar a desafiar el club i, una vegada més, va fer comparèixer Karanka en la roda de premsa prèvia al partit. El segon tècnic blanc no va voler opinar sobre l'article d' El País : "Aquest diari no arriba a Valdebebas. Hi ha reportatges i periodistes que no mereixen resposta".

El Betis vol oblidar el derbi

El Madrid haurà d'oblidar tots els temes extraesportius i derrotar el Betis. L'equip que entrena Pepe Mel està fent una bona temporada (ocupa la sisena plaça, que li donaria accés a jugar la Europa League), però els seus aficionats tenen molt present la dura derrota del cap de setmana passat contra el seu etern rival, el Sevilla, per 5-1. En la roda de premsa prèvia al partit, Pepe Mel va admetre que el seu equip havia passat una setmana "complicada", però confia que sigui capaç de superar-ho i mostrar-se competitiu contra "un dels grans equips del futbol mundial".

Els precedents no són gaire favorables als verd-i-blancs, que en l'última dècada només han estat capaços de derrotar els blancs en dues ocasions: la temporada 01/02, en què van vèncer per 3-1, amb gols de Casas, Capi i Joaquín per al Betis i Zidane per als blancs, i, més recentment, la temporada 07/08, en què els andalusos es van imposar per 2-1, amb gols d'Edu i Mark González per al Betis i Drenthe per al Madrid.

Mel tindrà les baixes de Paulao, Perquis i Mario per lesió i de Rubén Pérez per sanció, mentre que Mou ha deixat a Madrid Essien per culpa de la reacció al·lèrgica que li ha provocat un medicament.

stats