FUTBOL
Esports 06/06/2013

Aguirre: "La temporada vinent ha de ser necessàriament millor"

L'entrenador demana al club que mantingui l'estructura actual

Nuria García
2 min

Barcelona.Javier Aguirre seguirà una temporada més dirigint l'Espanyol des de la banqueta. El tècnic mexicà, que va arribar al mes de novembre al club i va aconseguir treure l'equip de les posicions de descens per fer que l'afició somiés en Europa, es va mostrar satisfet de l'acord al qual ha arribat amb el club blanc-i-blau. "No hi ha hagut cap moment en què digués «em quedo». Sempre he dit «no me'n vaig»", va comentar ahir Aguirre. El tècnic, que va apuntar que "el dia a dia" és el que l'ha ajudat a decidir-se per renovar, sap que necessita millorar els resultats que ha aconseguit aquesta temporada. "Tinc ganes de contagiar la il·lusió. La temporada vinent ha de ser necessàriament millor", va puntualitzar l'entrenador.

Per aconseguir-ho el mexicà va comentar que ha demanat al club blanc-i-blau "que mantingui una estructura perquè hi ha un camí recorregut". "El mercat l'indiquen les possibilitats econòmiques. Hi ha jugadors interessants que s'escapen a vegades; hi ha una llista enorme entre els que tenim i els que poden venir", va comentar. I és que Aguirre va assegurar que ja fa dies que treballa amb el director esportiu del club, Òscar Perarnau, per preparar la temporada vinent.

Collet, satisfet amb l'acord

El president de l'entitat blanc-i-blava, Joan Collet, va destacar que des de fa temps la junta tenia clar "que Aguirre era la persona que havia de liderar el projecte". "Hem parlat molt amb ell. No es tractava només d'un tema econòmic, sinó d'altres vessants relacionats amb el club", va precisar el president. Sobre l'equip de l'any vinent, Collet va dir: "La nostra prioritat és tocar molt poc aquest equip". I, sobre les possibles sortides, va ser clar: "És probable que hàgim de fer alguna cosa, però sense les urgències d'altres anys".

De fet, l'encarregat de parlar de les possibles renovacions i incorporacions del primer equip va ser el director esportiu, Òscar Perarnau. "L'objectiu és fer un equip tan competitiu com sigui possible", va dir, abans de recordar que des del club són conscients que caldrà adaptar-se "a la situació global del club i del futbol en general, que no és fàcil".

Una de les renovacions en què el club treballa des de fa temps és la del migcampista Joan Verdú. "La predisposició del club i del jugador és bona, però no serà fàcil, es decidirà en els pròxims dies", va comentar Perarnau. El jugador barceloní ha insistit que el seu desig és seguir a l'Espanyol. "Tant de bo s'arregli tot i pugui quedar-me molts anys", va dir Verdú. De fet, el seu agent va presentar la setmana passada una oferta de renovació i està a l'espera que l'entitat periquita li comuniqui si l'accepta o no.

stats