EL CALENDARI DEL BARÇA
Esports 12/03/2011

Agafar aire abans d'un dur i exigent mes d'abril

El Barça juga el penúltim partit del mes de març a Sevilla. Serà l'últim compromís complicat abans de l'aturada de la Lliga i de començar un mes d'abril trepidant, amb dos partits per setmana.

Nuria García
4 min
Tranquil·litat Els blaugranes -d'esquerra a dreta: Messi, Busquets, Alves i Xavi- descansen durant un entrenament.

Barcelona.El Barça afronta demà contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán l'últim partit complicat d'un mes de març força tranquil (el dia 19 s'enfronten al Getafe). Serà el penúltim compromís abans de l'aturada obligada de la Lliga a causa dels partits internacionals de les seleccions estatals -és a dir, l'èxode de molts jugadors blaugranes, que tornaran a repartir-se per tot el món per jugar amb els combinats dels seus països- i de l'inici d'un mes d'abril molt exigent i molt dur per als de Pep Guardiola, en què, en tot just cinc setmanes, 26 dies, i a un ritme frenètic de partits, es jugaran les tres competicions: distanciar-se del Reial Madrid a la Lliga i assegurar-se novament el títol, seguir vius a la Lliga de Campions i poder arribar a la final de Wembley, i aixecar un altre cop la Copa del Rei a Mestalla contra el conjunt de José Mourinho, l'etern rival.

I tot això arriba en el que potser és el millor moment de la temporada per als blaugranes: després de confirmar-se com a líders de la Lliga i de remuntar l'eliminatòria de vuitens de final de la Lliga de Campions contra l'Arsenal al Camp Nou. Amb confiança en ells mateixos i convicció, a més d'una alta dosi d'il·lusió per millorar els números ja impressionants de la temporada passada, en què l'equip de Guardiola va aconseguir sumar a la Lliga 99 punts, així afronta el Barça el tram més decisiu de la temporada, amb els tres títols en joc.

I tot això després d'un mes de març relativament tranquil. Molt menys intens del que és habitual. El Barça haurà jugat durant un mes cinc partits -quatre de Lliga i un de Lliga de Campions- i ara afronta un tram de temporada amb dos partits per setmana. Serà per això que els blaugranes no tindran gaire temps per pensar en el que els espera. Jugant dos partits per setmana, després de disputar un partit només tindran tres dies abans del següent: un per recuperar-se i dos per preparar-lo. Un ritme frenètic, en un mes amb moltes coses en joc.

Lliga: de Vila-real a Osasuna

A la Lliga, els blaugranes començaran el mes d'abril enfrontant-se al Vila-real, un equip gens còmode per a les sempre complicades primeres jornades després dels compromisos de seleccions. Els homes de Guardiola jugaran el següent cap de setmana contra l'Almeria a l'estadi -els andalusos segueixen lluitant per la permanència- per després jugar el partit clau. Els blaugranes visitaran el Bernabéu i, tal com va passar la temporada passada, es podrien jugar les seves opcions de revalidar el títol contra el Reial Madrid. Si més no, depenent de la diferència de punts amb què els dos conjunts arribin al partit, els blaugranes podrien aconseguir una distància a la classificació que podria ser insalvable per als blancs en els sis últims partits de l'any.

L'últim partit de Lliga del mes d'abril, el del cap de setmana del 23 i 24, serà al Camp Nou contra l'Osasuna, un dels equips que podria estar lluitant per evitar la perillosa zona de descens a Segona Divisió.

A més, depenent de quin sigui l'horari i el dia del partit de la jornada 34, encara podrien tenir un altre partit a l'abril -si bé encara no està confirmat-. El compromís serà contra la Reial Societat, a l'estadi d'Anoeta, i es jugarà entre el dissabte 30 d'abril i el diumenge 1 de maig.

Champions: objectiu Wembley

El mes d'abril serà més que decisiu per al Barça en aquesta edició de la Lliga de Campions. Divendres que ve, 18 de març, els blaugranes sabran quin serà l'equip amb què hauran de veure's les cares als quarts de final de la màxima competició europea -el sorteig es farà a Nyon-. Guardiola, sempre prudent, va dir fa dies que, si superaven l'eliminatòria contra l'Arsenal, el Barça arribaria "lluny a Europa". Així doncs, un cop aconseguida la remuntada contra els londinencs (a l'anada, el Barça va perdre 2-1, i al partit del Camp Nou, va guanyar 3-1) i amb la classificació per als quarts de final a la butxaca, durant el mes d'abril els blaugranes afrontaran tres finals més a la Lliga de Campions.

L'anada dels quarts de final es jugarà entre el 5 i el 6 d'abril i la tornada tot just una setmana més tard (el sorteig de divendres decidirà si el Barça tindrà el factor camp a favor o en contra). Serà, doncs, quan el Barça es jugarà les seves opcions per seguir endavant a Europa i arribar a les semifinals, ronda en què els de Guardiola van caure l'any passat a les mans de l'Inter. El primer partit dels dos que portaran a Wembley -estadi on enguany es disputarà la final- es jugarà l'última setmana d'abril (entre el dimarts 26 i el dimecres 27).

La final de Mestalla

La Copa del Rei és una competició que el Barça va poder aparcar al mes de febrer, quan va aconseguir el bitllet per a la final després de superar l'Almeria. El 20 d'abril és doncs una data assenyalada per tots els culers al calendari. El Barça jugarà la final de la Copa del Rei contra el Reial Madrid al camp del València. I ho farà tot just tres o quatre dies després d'haver-se enfrontat amb els de Mourinho a la Lliga, al Santiago Bernabéu. Serà un partit ple d'al·licients. I no n'hi haurà per menys. Potser el Barça ja haurà sentenciat pràcticament la Lliga i s'enfrontarà novament a un Madrid amb la necessitat justificar-se.

Serà, doncs, un mes amb tot en joc. No hi haurà treva. I serà també quan els teòrics suplents tornaran a tenir protagonisme. A les alçades de temporada en què ens trobem, i amb les cames cansades després de vuit mesos de competició, caldrà dosificar les forces per poder arribar al maig, quan la Lliga i la Lliga de Campions es decidiran, en les millors condicions. Els blaugranes hauran d'agafar aire després del partit de demà al Sánchez Pizjuán i del de dissabte que ve contra el Getafe per poder aguantar l'exigent i llarg mes d'abril. L'aturada potser no arriba en el millor moment, però servirà per prendre's uns dies de relax abans de començar un tram en què les errades es pagaran molt cares.

stats