FUTBOL - REIAL MALLORCA
Esports 28/06/2013

L'enfrontament continua a Segona

La reunió del consell el dia que es presentaren els actes de celebració de l'aniversari de la Copa no serveix per tancar ferides

Miquel Ramis
3 min

Palma.L'enfrontament obert al consell d'administració del Reial Mallorca entre els dos apoderats, Llorenç Serra Ferrer i Biel Cerdà, i el sector crític, format per Pere Terrasa, Utz Claassen i Pep Roig, continua impertorbable. Ni el descens a la Segona Divisió ni que la reunió de l'òrgan de govern de l'entitat coincidís amb l'acte de presentació dels actes de celebració de l'aniversari de la consecució de la Copa del Rei del 2003 no apaivagaren una crisi enquistada a la planta noble. Dimarts a les 18.00 hores, es viurà un nou capítol d'aquest conflicte, ja que no es pogueren resoldre tots els punts de l'ordre del dia, i es viurà una nova trobada de l'òrgan de govern de la Societat Anònima Esportiva.

Sense la presència del gran suport en el consell del president en funcions i màxim accionista, Miquel Coca (tampoc no va delegar el seu vot), els dos apoderats exposaren que esperen tancar la temporada 2012/13 amb un benefici de 100.000 euros. Però per arribar a aquesta xifra de superàvit s'està pendent de la venda de jugadors. És a dir, les vendes de Giovani dos Santos i Tomás Pina serviran per equilibrar un pressupost que, si no, presentaria nombres vermells. Amb els traspassos dels seus millors actius, el club espera obtenir un mínim de 10 milions d'euros, que alleugeririen molt la malmesa salut econòmica de l'entitat. És a dir, les xifres d'aquesta temporada encara no són clares i el pressupost per a la nova campanya està pendent de tancar-se. En un principi, s'havia xifrat al voltant dels dotze milions d'euros, una quantitat que no és definitiva.

Un altre dels punts que es va tractar va ser la destinació del préstec per descens de la LFP i l'assegurança pel mateix concepte. Els apoderats no acaben de definir si els aproximadament 12 milions d'euros que rebrà l'entitat poden anar dirigits a fitxatges, a quadrar els nombres d'aquest curs o si bé al compliment del conveni del concurs de creditors.

Explicacions

Un altre dels punts més destacats de l'ordre del dia era la "ratificació sobre les principals operacions i decisions preses pels apoderats des del 15 de gener". En aquest sentit, es va ratificar el cessament de Joaquín Caparrós amb els vots a favor del sector crític, encara que aquest mostrà el seu desacord amb el pagament íntegre de les primes al tècnic d'Utrera. La contractació de Gregorio Manzano va ser ratificada, encara que amb el vot en contra de Terrasa, Claassen i Roig. En el cas de la contractació d'Oltra se n'abstingueren.

D'altra banda, cal destacar que sí que hi hagué unanimitat en l'aprovació de la rebaixa dels preus dels abonaments per a la propera temporada, que premiaran la fidelitat amb un 70% de descompete

Dimarts, punts controvertits

Per a dimarts que ve quedaren dins la carpeta els temes més controvertits. En primer lloc, l'anàlisi esportiva de la temporada que ha acabat amb l'equip a Segona i el projecte per a la propera campanya per la confecció del conjunt destinat a assolir l'ascens. També quedaren al tinter l'acord al qual s'arribà perquè el G30 retiràs la demanda que tenia interposada contra el club i la situació en la qual es troba el cas Gio i la denúncia que va fer davant de la FIFA la Federació mexicana. També es va dur a terme la junta general d'accionistes.

Unió inexistent

Abans de la reunió del consell, la sala de trofeus de l'Iberostar Estadi va acollir la presentació dels actes de celebració del desè aniversari de la consecució de la Copa del Rei a Elx amb la presència d'alguns jugadors d'aquell equip i d'expresidents com Miquel Contestí i Guillem Reynés. Javier Olaizola, Miquel Àngel Nadal, Mateu Alemany, Gregorio Manzano (que respongué amb desgana a la salutació de l'andritxol), Biel Cerdà, Llorenç Serra Ferrer i el director general d'Esports del Govern, Javier Morente, ocuparen la taula presidencial. Tant Serra com Alemany apel·laren a la unió del mallorquinisme per poder tornar a veure el club "on per història li pertoca", la Primera Divisió. Una petició (que Serra va fer en castellà) que sembla no tenir aplicació en el si del consell.

stats