COPA DEL REI
Esports 12/01/2011

Pepe Mel: "Admiro Guardiola, però no li tinc por. Només temo la mort"

Actitud "Crec fermament que si surts a defensar-te tot tancat darrere, el Barça et mata" Falta de diners "No és fàcil, però els jugadors estan demostrant ser uns grans professionals, i així ho ha entès l'afició" Pepe Mel (Madrid, 1961) va arribar aquest estiu al Betis en part perquè tothom guardava un gran record de la seva etapa com a davanter del club andalús. Però com a tècnic està demostrant tenir-hi la mà trencada i el seu Betis camina amb pas ferm cap al retorn a la Primera Divisió.

Toni Padilla
2 min
Pepe Mel viu la primera temporada a la banqueta del Betis.

Pepe Mel (Madrid, 1961) va arribar aquest estiu al Betis en part perquè tothom guardava un gran record de la seva etapa com a davanter del club andalús. Però com a tècnic està demostrant tenir-hi la mà trencada i el seu Betis camina amb pas ferm cap al retorn a la Primera Divisió.

Com afronta un equip de Segona el duel contra l'equip que té els tres millors jugadors del món?

Amb il·lusió. No pensem que perdrem. Si penséssim això no jugaríem a futbol de manera professional. Saps que serà complicat, que el Barça és favorit, però que el punt de partida és el mateix: 0 a 0. Anem a Barcelona amb la idea de guanyar, de plantar cara. Potser som de Segona Divisió, però en moltes coses som un equip de Primera.

Està d'acord en el fet que el Barça és el millor equip del món?

Sí, hi estic d'acord. És un equip meravellós, i no només pels tres finalistes de la Pilota d'Or. Juga bé, i té un entrenador fantàstic, que és tot un model per com treballa i parla.

De por a ser golejat per Guardiola, doncs, no n'hi ha?

A Guardiola l'admiro, però només tinc por de la mort. Guardiola no fa por, ben al contrari. L'admires i el respectes.

Ja té clar com es pot jugar contra el Barça? Perquè el Betis sol jugar amb la pilota, tal com demostra a Segona i ha demostrat a la Copa al camp del Getafe...

Doncs intentarem tenir la pilota. Si el Barça la vol, nosaltres també. Crec fermament que si surts a defensar-te tot tancat darrere, el Barça et mata i et goleja. Cal pressionar a dalt, intentar tenir la pilota i intentar atacar al màxim per fer recular la seva defensa. Si els centrals són a prop del porter, el Barça pot passar a jugar en 50 metres. Si permets que et jugui en 20 metres, al voltant de la teva àrea, et mata, perquè té futbolistes d'una qualitat increïble. Per noms són millors, però per sort en futbol s'ha demostrat que els petits a vegades guanyen.

Equips com l'Athletic han demostrat que el Barça és humà...

Sí, hi ha maneres. Cal estar físicament molt fort, concentrat i estudiar bé el partit. I confiar que Messi no s'inventi un gol ell sol, que passa. Crec fermament que tenim opcions de passar.

Ha molestat el Betis la negativa federativa a permetre que l'anada es jugui a casa?

Una mica, però més als despatxos que al vestuari. Nosaltres preparem el partit i no podem posar-nos a plorar per coses així. Si el sorteig va dir que ens tocava jugar l'anada fora, doncs tocava demanar-ho i acceptar la decisió.

En part el canvi es demanava per poder garantir una bona entrada al partit de casa, ja que el club necessita diners. Com és treballar en un club amb jugadors als quals es deuen molts diners?

No és fàcil, però els jugadors estan demostrant ser uns grans professionals i així ho ha entès l'afició, que sempre ens dóna suport. No és fàcil, però ens limitem a fer el que sabem conscients que un ascens a Primera només portaria coses bones per a tothom, des dels jugadors fins als aficionats.

Vostè va dir que l'ascens era la garantia de futur per al club...

A Primera hi ha més diners. Amb els deutes que tenim, aconseguir l'ascens vol dir tenir futur.

stats