REIAL MALLORCA
Esports 27/06/2013

Abonaments per 72 euros

Cerdà confirma que es rebaixaran a la meitat i un 70% per als que ja eren socis

Lluís Planas
3 min
ENTRADES REGALADES PER FER AMBIENT La rebaixa dels abonaments per a la propera temporada ve precedida de la política de regals massius d'entrades duita a terme durant els darrers partits a Primera per tal de millorar l'aspecte que han presentat les graderies, molt buides durant bona part de la temporada.

Palma.L'abonament més car de la temporada 2013-2014 a l'Iberostar Estadi costarà uns 345 euros, per veure els partits des de la Tribuna Coberta. En cas d'haver estat soci aquest curs passat, només costarà uns 207 euros. L'opció més econòmica, per ocupar un seient en el fons de darrere les porteries, tindrà un preu de 120 euros anuals, just d'uns 72 si es renova l'abonament. Això en el cas dels homes adults, perquè s'ha de tenir en compte que el club ja estableix preus reduïts per a les dones, els jubilats i els més joves. En qualsevol cas, s'haurà d'esperar a veure com es redefineixen ara aquestes categories i el seu preu. També si l'entitat manté la política que l'abonament permeti veure tots els partits de Lliga -sense jornades de pagament per als socis-, tots els de la Copa del Rei i també els de les categories inferiors.

L'apoderat Biel Cerdà confirmà ahir en el programa Ser Deportivos Baleares , de Ràdio Mallorca, la rebaixa entre el 50% i el 70% dels abonaments respecte de la darrera campanya a Primera. L'anunci del conseller i apoderat confirma les manifestacions fetes des del club en els darrers mesos, en què es mostrava la intenció de fer una rebaixa important en els preus dels abonaments amb vista a la propera temporada, tant si l'equip es mantenia a Primera Divisió com si no ho feia. La consumació del descens ha propiciat que els dirigents del club encara fessin una rebaixa econòmica més important que no té precedents, tot i la pèrdua de categoria. Els socis actuals podran renovar l'abonament per un preu un 70% més barat.

Malestar entre els socis

L'explicació a aquesta decisió del club també té molt a veure amb el malestar entre els socis del club que fa un any renovaren els seus carnets a uns preus considerables -que s'havien mantingut així durant les darreres campanyes a Primera Divisió- i que durant el curs han vist que l'entitat regalava entrades de manera massiva per a determinats partits, amb l'intent d'aconseguir més suport a la grada davant la mala situació esportiva que presentava l'equip. De fet, fins aquell moment, Son Moix presentava les pitjors entrades en els darrers setze anys del club a la màxima categoria. Fins i tot les visites del Madrid i del Barcelona no aconseguiren més d'uns 16.000 espectadors.

Caldrà veure ara quina és la reacció del mallorquinisme a aquesta important rebaixa dels preus dels abonaments amb vista al retorn a la Segona Divisió. La campanya de socis començarà de manera imminent, primer amb les renovacions dels socis actuals i després obrint-se el termini per als canvis de seients i els nous socis. El club va enregistrar ara fa pocs dies un anunci per a aquesta campanya. S'havia fet una crida als socis que hi volguessin participar i l'assistència va ser molt poc nombrosa.

Consell d'administració

Al marge dels preus dels abonaments per a la propera temporada, l'apoderat del club va tractar altres temes en l'entrevista. Del consell d'administració i la junta general d'accionistes que s'ha de dur a terme avui, Cerdà va assegurar que la seva relació amb l'altre apoderat i director esportiu, Llorenç Serra Ferrer, "és bona" i que "continuarem com fins ara". Davant l'oposició dels consellers Utz Claassen i Pere Terrasa, que consideren que Serra Ferrer i ell actuen de manera il·legal prenent decisions executives sense el vistiplau del consell d'administració, Cerdà indicà que disposa d'"informes tècnics d'advocats que diuen que tenim poders" per fer-ho. Sobre la situació econòmica va dir que presentaran un superàvit de 100.000 euros, malgrat el descens, i que el projecte serà viable encara que no s'aconsegueixi l'ascens el primer any.

stats