BARÇA
Esports 17/01/2012

Abidal renova i el club es garanteix el futur de tot el primer equip

El Barça va fer públic ahir un acord amb Éric Abidal per renovar el contracte del jugador francès per a una temporada més, fins al 2013. L'acord inclou la possibilitat de prorrogar-lo fins al 2015.

Toni Padilla
2 min
Éric Abidal en acció aquesta temporada al Camp Nou. El francès és un titular fix amb Pep Guardiola.

BARCELONA.Tots els jugadors del primer equip del Barça tenen contracte garantit com a mínim fins al 2013, quan l'acaben Carles Puyol, Pinto i Éric Abidal. El Barça va comunicar ahir que ja ha arribat a un acord amb el jugador francès, l'últim que faltava per lligar curt, per renovar el seu contracte fins al 30 de juny del 2013. A més, l'acord inclou la possibilitat de prorrogar-lo fins al 2015, amb renovacions anuals automàtiques durant aquestes dues temporades.

Abidal estava en negociacions amb el club des de feia mesos i havia dit en repetides ocasions que volia seguir al club, però l'acord no arribava perquè inicialment el club volia oferir-li ampliar el contracte un sol any i Abidal en volia dos. Al final, la fórmula escollida és poder renovar durant tres anys, pactant-ho cada estiu. L'altre punt complicat era el sou, ja que Abidal aquest any passava a tributar més diners, però finalment això tampoc ha estat un problema.

La secretaria tècnica, doncs, es treu de sobre un dels grans problemes, ja que la negociació s'havia complicat prou tot i que ara fa mig any, quan el jugador va superar un tumor, el club li va oferir la renovació. Abidal, que ha jugat un total de 177 partits oficials durant quatre temporades, havia expressat la seva voluntat de retirar-se en un club que ara es posarà a treballar per renovar els jugadors del filial que vol promocionar. El primer d'ells hauria de ser Isaac Cuenca, un dels 12 jugadors del Barça B que acaben contracte aquest estiu. Els altres són Oier, Miño, Muniesa, Armando, Carles Planas, Balliu, Grimaldo, Ilie, Gustavo, Riverola i Jonathan Soriano. D'aquests, molts marxaran, però Cuenca, que ja fa més vida amb el primer equip que amb el filial, renovarà d'aquí poc, ja que les negociacions van en la direcció correcta.

L'altra carpeta oberta és precisament la renovació de Josep Guardiola, que havia demanat ampliar el contracte d'Abidal. Així doncs, la notícia de la renovació del francès, avançada ahir per La Vanguardia , esdevé un element més a favor de la continuïtat de l'entrenador.

stats