Esports 19/01/2012

Abidal celebra la renovació amb un altre gol de geni

El lateral francès marca un gol que pot valer el pas a les semifinals de la Copa del Rei. Abidal, que va fer el segon gol de la seva carrera amb el Barça, va marcar a Bilbao ara fa un any també en Copa.

David R. Jover
2 min
Éric Abidal i Dani Alves celebrant radiants el gol del francès que va consumar la remuntada del Barça contra el Madrid.

BARCELONA.És l'home dels gols importants, dels gols que poden valer un imperi, dels que poden valer el pas a les semifinals i dels que poden valer un altre títol.

Ara fa just un any Éric Abidal va marcar a San Mamés, contra l'Athletic Club, el gol que va valer el pas als quarts de final. Va ser el primer gol d'Abidal a la seva trajectòria esportiva. I ahir en va tornar a fer un altre. De decisiu. I també a la Copa del Rei, l'única competició on ha sucat el lateral francès.

Es va desmarcar a la frontal de l'àrea i va rebre una passada mil·limètrica de Leo Messi, que va intuir el seu moviment i li va deixar una pilota franca davant Casillas.

No es va posar nerviós, ni pel moment, ni pel lloc, ni per la situació, i va definir amb el peu esquerre l'1-2 al minut 76 de partit.

La diana, que deixa el Barça molt a prop del seu objectiu, va ser el seu segon gol amb el Barça en les cinc temporades que fa que juga al club blaugrana.

"Sóc un jugador de Copa del Rei, tan sols he marcat en aquesta competició a França i també a Espanya", va comentar el francès després del partit a Canal Plus. Per a ell no hi ha res decidit, també perquè queden com a mínim noranta minuts més al Camp Nou. "Els clàssics sempre són complicats, però avui ens ha tornat a sortir molt bé i hem de seguir en aquesta línia", va expressar el francès.

El Barça va anunciar la renovació d'Abidal dilluns. Per un any, fins al juny del 2013, però amb una opció d'anar prorrogant el contracte fins al 2015 depenent del seu rendiment i també dels partits que disputi. El 22 blaugrana té la confiança de Pep Guardiola, que sempre l'ha elogiat i el considera imprescindible, i si ell segueix en aquest estat de forma acabarà jugant vuit anys al Barça i en una ciutat, Barcelona, que ell estima amb bogeria.

Ahir la celebració del seu gol amb el seu company Dani Alves fent una coreografia de la cançó de moda Ai se eu te pego va ser un moment d'èxtasi per celebrar un gol i una renovació. És un jugador especial, amb força per moure muntanyes, sobretot després de superar el tumor al fetge que va patir la temporada passada.

Des que va tornar que demostra que és un dels millors laterals esquerres del món.

stats