BARÇA
Esports 30/03/2013

Abidal, un any després

El blaugrana entra per sorpresa a la llista per jugar contra el Celta

Martí Molina
2 min
Éric Abidal disputa una pilota durant l'entrenament d'ahir a la Ciutat Esportiva, just abans de viatjar cap a Vigo.

BarcelonaHa passat poc més d'un any des que el Barça va informar que Éric Abidal havia recaigut de la seva malaltia i s'apartava sine die dels terrenys de joc per sotmetre's a un trasplantament de fetge. Ben pocs s'imaginaven que el lateral francès tornaria a la disciplina blaugrana, i encara menys que entraria tan aviat en una convocatòria per disputar un partit de Lliga. Ahir, el dia que l'equip celebrava que Tito Vilanova tornava a dirigir un entrenament -un cop completat el tractament de la seva malaltia a Nova York-, el club informava que Abidal entrava a la llista de 19 convocats per viatjar a Vigo, on avui l'equip s'enfronta al Celta.

Tot plegat es remunta al 15 de març del 2011, quan el club va emetre un comunicat en què informava que els metges havien detectat un tumor al fetge d'Abidal i que havia de passar immediatament per la sala d'operacions per extirpar-l'hi.

Lluny d'acabar amb la seva carrera esportiva, el jugador tornava als entrenaments quinze dies després, rebia l'alta mèdica a principis de maig -just per entrar a la convocatòria per al Barça-Madrid de Champions- i l'endemà reapareixia al Camp Nou en els últims minuts del partit, ovacionat per un Camp Nou que celebrava el seu retorn i el bitllet per a la final de Wembley. Una final en què Abidal seria l'encarregat d'aixecar l'orelluda, després que Puyol li cedís el braçal de capità.

Recaiguda

Però just un any després que li detectessin el tumor, el 15 de març del 2012, el club informava que Abidal havia recaigut de la malaltia i necessitava ser sotmès a un trasplantament de fetge. Lluny d'enfonsar-se, el jugador ja va deixar clar d'inici que intentaria tornar als terrenys de joc, i això està cada vegada més a prop de complir-se.

Abidal passava per la sala d'operacions el 10 d'abril, i un mes després rebia l'alta hospitalària per continuar el procés de recuperació a casa seva. Després vindria el retorn a la Ciutat Esportiva -a mitjans de juliol-, els primers exercicis al gimnàs i un stage a la Vall d'Aran -a l'octubre- per entrenar-se sota la supervisió dels metges del club. Ja al desembre, quan va fer el servei d'honor del partit benèfic de La Marató de TV3, va dir ben clar que el seu objectiu era "tornar a jugar". Els metges que porten el cas del futbolista van donar el vistiplau perquè tornés a jugar, tot i que sense data fixa de retorn.

El 21 de febrer d'aquest 2013, Abidal rebia l'alta mèdica. I un mes després (el 19 de març) jugava un amistós amb el filial contra un equip de la Segona Divisió francesa. Ahir va entrar a la convocatòria i avui té la primera oportunitat de tornar a disputar un enfrontament oficial.

stats