Esports 29/05/2011

I Abidal va aixecar l'orelluda

Si el Barça és un equip diferent és per coses com aquestes, permetre que Abidal aixequés la quarta Copa d'Europa tot i no ser-ne el capità. Només fa 72 dies que li van detectar un tumor al fetge.

Albert Solé
2 min
El lateral francès va ser sublim en defensa i fins i tot va aportar detalls de qualitat en atac. Encara no està al cent per cent, però sempre ajuda l'equip.

Barcelona.El fet que ahir Éric Abidal jugués els 90 minuts del partit sencers és el segon títol que va celebrar anit el Barça, potser per aquest motiu Carles Puyol li va cedir la foto per a la història, la foto que anirà directe al museu del Barça, la foto aixecant la quarta Copa d'Europa blaugrana.

Éric Abidal va jugar un partit fantàstic contra el Sevilla i pocs dies després li va caure el món a sobre. Era el 17 de març quan el lateral francès del Barça anava a fer-se una revisió mèdica rutinària i li anunciaven que li havien detectat un petit tumor al fetge. El món del futbol va quedar commocionat i el vestidor del Barça mut. Abidal va ser operat just l'endemà d'haver-li detectat el tumor, i va començar la recuperació.

Gairebé ningú ja no comptava amb Abidal fins a la temporada que ve. Qui ho hauria fet? Però el francès és molt fort, i no és una manera de parlar, té un físic envejable per tenir 31 anys, i només sis setmanes després d'haver estat operat, va tornar a jugar a futbol. Va ser en els últims minuts del partit de tornada de la semifinal amb el Reial Madrid quan Guardiola va voler donar un cop d'efecte fent tornar a jugar Abidal. Era el 3 de maig, l'ovació del Camp Nou va ser eixordadora, de les més emocionants viscudes a l'estadi blaugrana. Des d'aquell dia va començar una posada al punt per anar guanyant minuts i per posar-se a to per arribar en forma per a la cita d'ahir. I ho va aconseguir. I el millor regal va ser el detall de tots els seus companys, i en especial del capità Carles Puyol, de cedir-li l'honor de ser el primer a aixecar l'orelluda -igual que van fer els jugadors del Regal Barça de bàsquet amb Basile a la Copa del Rei-. El valor de tenir valors.

La suplència de Puyol

Si Abidal no hagués arribat al 100% a la final de Champions, Puyol hauria sigut suplent ahir? No ho sabrem mai. El capità no està bé, encara té dolor per culpa de la tendinopatia al genoll, però s'hauria sacrificat per l'equip, com va fer en els partits contra el Madrid -va ser titular en tres dels quatre-, i ahir segurament ho hauria tornat a fer si Guardiola li ho hagués demanat. El que tenia un lloc assegurat en l'onze titular era Javier Mascherano, el millor jugador del Barça de l'últim tram de temporada, i ahir no va decebre i va mantenir el nivell fent parella amb Piqué al centre de la defensa.

stats