Pilota d'Or
Esports 07/01/2013

Abby Wambach, millor jugadora del 2012, i Pia Sundhage, millor entrenadora

La davantera nord-americana ha superat la seva companya de selecció Alex Morgan i la premiadíssima Marta Vieira. En categoria de tècnics, l'èxit ha sigut per a la sueca Sundhage, que ha superat Norio Sasaki (Japó) i Bruno Bini (França)

Natalia Arroyo
1 min
Abby Wambach, Alex Morgan i Marta

Zuric (enviada especial)La millor jugadora del 2012 és Abby Wambach, que recull el testimoni d'Homare Sawa, guanyadora el 2011. La davantera nord-americana ha superat en la votació la seva companya de selecció, Alex Morgan, i la brasilera Marta Vieira. L'encarregada d'entregar-li el premi ha sigut la seva companya d'equip Hope Solo. "Jo no faig gols sense la passada d'alguna companya. Aquest premi és també de totes elles. Moltes gràcies", ha dit la protagonista.

La sueca Pia Sundhage, que ha pujat a l'escenari amb una samarreta promocional de l'Eurocopa de Suècia, que se celebrarà aquest estiu al seu país, ha rebut el premi a la millor entrenadora del 2012 en categoria femenina pels seus mèrits com a seleccionadora dels Estats Units, amb qui va guanyar l'or olímpic als Jocs de Londres. L'actual entrenadora del combinat suec ha pujat a l'escenari molt nerviosa i, després de sospirar i somriure, s'ha atrevit a cantar una cançó, una rutina habitual que l'entrenadora fa durant les concentracions, com descriu la portera nord-americana Hope Solo a la seva biografia. L'entrenador del Japó, Norio Sasaki, vencedor l'any passat, no ha pogut revalidar el premi, i tampoc ha tingut sort Bruno Bini, seleccionador francès.

stats