BARÒMETRE DE CONFIANÇA
Economia 07/06/2013

La temporada no anima el petit comerç

Calculen que la pèrdua d'activitat comercial aquests darrers mesos se situa en el 2,2%

J.p.
1 min

Palma.Els comerciants minoristes de Mallorca han augmentat, encara que de manera molt prudent, el seu grau d'optimisme empresarial. Així es desprèn del baròmetre que elabora l'associació de Petit i Mitjà Comerç (Pimeco) i que atorga al mes de maig una valoració global de 4,5 punts sobre 10, cosa que suposa la millor nota des de setembre de 2012, quan els empresaris la situaren en 4,8 punts.

La mitjana dels darrers 12 mesos era de 4,3, fet que significa que els comerciants han recuperat la confiança molt lleugerament. De totes maneres, Pimeco calcula que la pèrdua d'activitat comercial aquests darrers mesos se situa en el 2,2% i, per tant, considera que no es pot parlar d'optimisme, ni prop fer-hi.

Pel que fa a la percepció de vendes, tan sols un 6% dels enquestats creu que aquest mes de maig hi ha hagut més vendes que el mateix període de 2012, mentre que un 33% sosté que les seves vendes s'han mantingut i un 61% afirma que aquestes han caigut.

Respecte del mes d'abril passat, un quart dels comerciants assegura que maig va ser millor, enfront d'un 42% que ha venut el mateix i un 33% que ha vist baixar les vendes. Per Pimeco, els indicadors són especialment preocupants, ja que maig es pot considerar un mes de temporada turística i els resultats haurien de ser millors.

stats