OBSERVATORI FINANCER
Economia 06/06/2013

El Nobel d'economia de 2004: "Cal completar les reformes"

Finn Kydland participa a Palma en acte patrocinat pel Cercle Financer

Ara Balears
2 min

Palma.El premi Nobel d'economia 2004, el noruec Finn Kidland, assegurà ahir a Palma que l'increment d'afiliats a la Seguretat Social i el descens de desocupats registrats el mes de maig "no han d'amagar la necessitat que Espanya completi les reformes estructurals que han apuntat diversos organismes internacionals, tant en l'àmbit de l'ocupació com en el fiscal, en el de la formació o en el de l'administració pública, per confirmar aquestes tendències cap a la recuperació".

Per l'acadèmic, representant de Noruega de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres, "Espanya ha de seguir amb peu ferm el camí cap a la competitivitat, sense deixar-se dur per dades conjunturals ni confiar que la relaxació de les polítiques d'austeritat que marca la UE o una injecció de liquiditat resolguin, per si mateixes, el problema".

Així mateix, el premi Nobel va instar les autoritats i la societat civil a pensar a llarg termini. "La política sempre es mou a curt termini i tracta d'aplicar solucions immediates i efectistes, però la gravetat de la situació de l'economia espanyola és suficientment delicada perquè es plantegin polítiques consensuades pensant en el llarg termini. És l'única solució.

Finn Kydland va fer aquestes reflexions en el marc de la presentació de l'informe anual de l'Observatori d'Investigació Economicofinancera de la Reial Acadèmia de Ciències Acadèmiques i Financeres, que ell mateix presideix i que enguany aborda la situació de l'economia, el mercat mexicà i les oportunitats que s'obrin al país nord-americà per a les empreses espanyoles i europees. Després de la presentació, Kydland va llegir el discurd Polítiques econòmiques i creixement sostenible .

L'acte tingué lloc al CaixaFòrum de Palma amb el patrocini del Cercle Financer de Balears. També intervingueren a la presentació Josep Francesc Conrado de Villalonga, president del CFB; Ana María Gil i Federico González Santoyo.

stats