GRUP BANCARI
Economia 08/06/2013

CaixaBank revèn el 3,7% d'Inbursa al seu fundador, Carlos Slim

T.g.
2 min

Barcelona.Les normatives de solvència de Basilea III penalitzen especialment les participacions significatives que els bancs mantenen en altres entitats financeres. En aquest marc, CaixaBank va anunciar ahir la venda del 3,7% del grup mexicà Grupo Financiero Inbursa al seu propietari i fundador, Carlos Slim. L'operació s'ha tancat a través de la societat inversora de la família Slim, Inmobiliaria Carso, per un valor de 387 milions d'euros. Les plusvàlues netes generades per CaixaBank han arribat als 33 milions d'euros.

L'entitat presidida per Isidre Fainé tenia fins ara una participació del 20% a Inbursa. A través d'un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) del 23 de maig, CaixaBank ja reconeixia que estudiava la venda del 10% de la seva presència al grup financer mexicà. Ahir, en un altra informació a la CNMV, va explicar que havia arribat als acords suficients per vendre la meitat del 20% d'Inbursa.

Així, CaixaBank ha estructurat el traspàs de les accions en dues transaccions. D'una banda, amb la revenda del 3,7% del capital a Carlos Slim i, de l'altra, amb la col·locació d'un 6,4% a la borsa de Mèxic i entre inversors internacionals. Aquesta última operació es divideix en la comercialització d'aproximadament el 4,5% de les accions en circulació d'Inbursa, a través d'una oferta pública a la borsa local, i un altre tram per al mercat internacional, mitjançant una col·locació privada. Després de tot aquest procés, CaixaBank mantindrà una participació que oscil·larà entre el 9% i el 9,9% del banc mexicà, amb la qual cosa mantindrà tots els acords comercials actuals a l'Amèrica Llatina.

CaixaBank té altres participacions bancàries (BPI, Erste Bank, BEA i Boursorama) de les quals encara no s'ha pronunciat sobre el futur. En tot cas, la reducció a la meitat de la participació a Inbursa en les pròximes setmanes és la primera que es produeix des de la creació de Criteria (actualment CaixaBank) el 2007.

stats