Economia 12/09/2017

LA CNMV allarga la prohibició d'especular a la baixa amb les accions de Liberbank

El supervisor prorroga el veto fins al 30 de novembre i en torna a activar la cotització

Júlia Manresa
2 min
Liberbank perd un 17% més  en borsa i agreuja la seva caiguda

MadridLa Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit allargar el veto que impedeix especular a la baixa amb les accions de Liberbank fins al 30 de novembre. Així ho ha comunicat aquest dimarts el supervisor, ja que avui era la data que s'havia fixat el 12 de juny quan es va establir la prohibició per primera vegada. Amb aquest comunicat, la CNMV ha aixecat també la suspensió a la cotització d'aquest petit banc espanyol després d'haver-la suspès cautelarment a mig matí.

Liberbank, l'entitat resultant de la fusió entre Cajasur, Caja de Extremadura i Caja Cantabria, ha deixat de cotitzar aquest dimarts entre les 12.30 h i les 14.30 h perquè la CNMV ha considerat convenient "suspendre cautelarment, amb efectes immediats" la cotització de Liberbank, en considerar que s'estaven donant "circumstàncies que poden pertorbar el desenvolupament normal de les operacions sobre certs valors". Tot i això, just quan la seva cotització creixia un 5%, la CNMV ha optat per suspendre-la.

Perquè fins al 30 de novembre? Doncs la CNMV apunta que la data és orientativa i que la seva intenció és aixecar la prohibició tan aviat com Liberbank completi el seu procés d'ampliació de capital. Ara fa una setmana aquesta entitat va anunciar una ampliació de capital de 500 milions d'euros, que té previst anunciar el pròxim 9 d'octubre amb el suport de tots els seus principals inversors per "elevar la cobertura als seus actius improductius".

L'entitat viu un efecte dominó després de la crisi de Banco Popular, que s'ha anat agreujant. L'especulació amb els títols d'aquesta petita entitat financera de l'Estat va començar a principis d'estiu, just amb l'esclat de la crisi del Popular. Tot i això, Liberbank no té problemes de solvència, segons explicaven a l'ARA a principis d'estiu fonts financeres. Tampoc havia patit cap fuga de dipòsits com sí que va patir l'entitat que ha acabat en mans del Santander. Sí que el perjudica, però, la seva naturalesa de banc petit en un context de tipus mínims i més exigències regulatòries.

stats