Les reaccions
Dossier 12/06/2013

La comunitat educativa lamenta que el Govern torni a "desprestigiar" els professors

Sindicats, directors i pares donen la seva opinió

1 min
Estudiants de les Illes Balears, fent exàmens.

Els sindicats hi responen

Les paraules de la consellera provocaren la reacció dels sindicats, que van criticar que la mateixa consellera que anuncia una mesa de diàleg amb tota la comunitat educativa vegi ara els professors com a "castigadors". "No sabem qui li dóna aquesta visió del món educatiu, però és absolutament interessada i contraproduent", afirmà Toni Baos, de CCOO. "Està dilapidant el seu propi objectiu", sentencià sobre la mesa de diàleg.

Els directors hi veuen fum

Pels directors de centres educatius, les paraules de la consellera demostren una "gran desconfiança en els professionals de l'ensenyament" i, a més, "sense fonament", perquè "si no aporta casos concrets, tot el que diu pot arribar a ser fum", apuntà el president de l'Associació de directors de secundària, Toni Quintana, qui advertí que el món de la docència necessita confiança perquè, si no, "costa molt fer feina".

Els pares no volen tensió

"El Govern continua amb l'intent de desprestigiar el professorat i això no fa més que incrementar la tensió als centres educatius", considerà el president de la Confederació d'Associacions de Pares d'Alumnes de les Illes Balears (COAPA), Jaume Ribas, qui recordà que una de les promeses electorals del PP era donar autoritat legal al professorat, però "amb les declaracions de la consellera els la lleven".

stats