Dossier 06/06/2013

Reaccions favorables o prudents

2 min

JESÚS VALLS, regidor d'Urbanisme de Cort

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Jesús Valls, es va mostrar "totalment favorable" al decret que aprovarà el Govern divendres. Respecte de la possibilitat que els hotels de 4 i 5 estrelles puguin tenir fins a dues plantes més, va afirmar que "és una sortida perquè es puguin dur a terme reconversions. Cal recordar que, quan puges de categoria, necessites posar més serveis i incrementar els metres de les habitacions. Si no es pot compensar amb més habitacions, no és rendible i no es farà", afirmà el regidor, qui manifestà conèixer el decret.

INMA DE BENITO, gerent de la Federació Hotelera

La gerent de la Federació Hotelera va dir en nom dels hotelers que l'entitat que representa hi està "d'acord i dóna el seu suport a la reconversió hotelera, i per dur-la a terme, cal aplicar mesures concretes". Sobre la qüestió de les dues altures de més, va recordar que "només es pot fer si es compleixen determinats requisits que, segons un primer càlcul, són aplicables a 20 hotels aproximadament", digué Benito, per qui "no es tracta d'un canvi tan important, però si no es facilita la inversió, els hotelers no la realitzen i perdem una oportunitat", va concloure.

JOAN MOREY, degà del Col·legi d'Arquitectes

El Col·legi d'Arquitectes no va voler fer cap valoració del decret que prepara el Govern perquè, segons el seu degà, "no en coneixem el contingut i, per tant, seria una irresponsabilitat parlar-ne". Joan Morey afirmà que "hem fet feina sobre el pla de reconversió de la Platja de Palma i hi hem presentat al·legacions per intentar millorar-lo, però no coneixem aquesta normativa, per la qual cosa no podem dir si ens sembla bé o malament", assegurà. Segons Morey, "estarem molt pendents de l'aprovació per la importancia que té i ens manifestarem", va dir.

stats