Cinema
Cultura 18/08/2013

L'alcalde de Rio, disposat a pagar “el que faci falta” per tal que Woody Allen filmi a la ciutat

Eduardo Paes vol pagar el 100% de la producció. Fins ara els intents de l'alcalde no han prosperat

Efe
2 min
LA BLANCHE DUBOIS  DE WOODY ALLEN Cate Blanchett protagonitza Blue Jasmine, que la crítica ha comparat amb l'obra Un tramvia anomenat desig.

Rio de JaneiroL'alcalde de Rio de Janeiro, Eduardo Paes, està disposat a pagar "el que faci falta" perquè el director nord-americà Woody Allen filmi una pel·lícula a la ciutat. "Vull que vingui. Ja he fet de tot. Pago el que sigui perquè vingui", afirma Paes en una entrevista publicada aquest diumenge pel diari 'O Globo'. Fins ara les negociacions entre l'Ajuntament i el cineasta han acabat sempre en fracàs.

Paes afirma que, a més dels contactes fets per diferents intermediaris que intentaven convèncer el director, ha arribat a parlar amb la germana d'Allen i fins i tot li ha enviat una carta a través de l'arquitecte Santiago Calatrava, veí del director a Nova York. "El Reacciona Artista [un sindicat d'actors] em matarà quan pagui els milions que Woody em demani, però estic disposat a pagar el 100% de la producció", afirma.

Fa tres anys la RioFilme, principal agència oficial de promoció del cinema de la ciutat, va arribar a anunciar un acord pel qual Allen filmaria un llargmetratge a Rio de Janeiro amb el mateix model de 'Vicky, Cristina, Barcelona', la pel·lícula que el nord-americà va gravar a la capital catalana el 2007. Però la idea finalment no va prosperar.

També l'empresari brasiler Claudio Loureiro havia fet gestions perquè Allen filmés una de les seves pel·lícules a Rio de Janeiro. Loureiro, segons versions de premsa, ha arribat a presentar als agents del cineasta una proposta per valor de set milions de dòlars per portar Allen a la ciutat.

En els últims anys el director, que no ha rodat mai a Amèrica del Sud, ha traslladat l'escenari de les seves pel·lícules de la seva Nova York natal a diferents ciutats europees: Londres (on va dirigir la trilogia composta per 'Match Point', 'Scoop' i 'Cassandra's Dream'), Barcelona ('Vicky, Cristina, Barcelona'), París ('Midnight in Paris') i Roma ('To Rome with Love').

stats