LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 24/11/2015

El trio Losada-Bleuse-Quirós al CC Sa Nostra

I més música, teatre, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

9 min

Trio Losada-Bleuse-Quirós / Música

Centre de Cultura Sa Nostra (c/ de la Concepció, 12. Palma) / 20 h

losada bleuse quirós

Tercer concert del II Festival de Tardor que organitza la Societat de Concerts. En aquesta ocasió els protagonistes són el violinista José Manuel Álvarez, el violoncel·lista Emmanuel Bleuse i el pianista Enrique Bernaldo de Quirós. Interpretaran ‘Tres nocturns per a trio de Bloch’, el ‘Trio Elegíac núm.1 en sol m’ de Rakhmaninov i el ‘Trio núm.1 en si b M’ de Schubert. Entrada: 10 euros.

Catalina Vicens / Música

CaixaFòrum de Palma (pl. Weyler, 3) / 19 h

Catalina Vicens

Dins la Temporada musical que ofereix el Centre Cultural de la Caixa, la clavicembalista Catalina Vicens interpretarà obres de Louis Couperin i Jean-Baptiste Lully. Entrada: 12 euros; 50% de descompte per als clients de la Caixa.

'Rinxolets d'or' / Teatre infantil

Auditori d’Alcúdia (pl. de la Porta de Mallorca. 3) / 10.30 h

rinxolets

La companyia Elàstic Nou produeix aquest espectacle en català amb dramatúrgia d'Aina M. Gimeno i l'actriu de titelles Mary Ramírez, que dóna vida a una Millie Potter encarregada de traslladar-nos al món fictici de ‘Rinxolets d'or’. Les aventures comencen quan Goldilocks surt a passejar pel bosc i, de sobte, descobreix una casa i decideix entrar-hi. De sobte hi arriben els amos de la casa i la sorpresa es fa gran quan descobreixen que es tracta d'una família d'óssos. Gratuït.

'Màrius Torres: poeta, metge, músic. 1910-1942' / Exposició

Institució Pública Antoni M. Alcover (c/ del Pare Andreu Fernández, 12. Manacor) / Fins al 18 de desembre

màrius torres

Aquesta exposició neix el gener de 2010 a l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona en el marc d'un conjunt d'actes per celebrar el centenari del naixement, el 30 d’agost de 1910 a Lleida, del poeta Màrius Torres i fer arribar, de manera planera als joves, una mostra del seu món líric. D’aquí el fet d’haver cregut adient introduir, de bracet dels versos, un –diguem-ne– esquer visual: l’obra de la pintora Montserrat Gudiol. Amb el concurs de les seves imatges, s’ha pretès acostar els poemes, sense trair-los, a un públic jove i divers. Certament, la poesia de Màrius Torres, breu i solitària, destil·lada i essencial, és intemporal. L’elegància, pulcritud i refinament de Montserrat Gudiol harmonitzen amb els versos del poeta i poden visualitzar-ne sensacions i significats.

'El món dels vencedors' / Exposició

Torre de ses Puntes de Manacor / Fins al 18 de desembre

El món dels vencedors

La torre de ses Puntes acull l’exposició de fotografia ‘El món dels vencedors’, d’Ignasi Prat Altimira, premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2015. A partir de la inquietud generada per la lectura de la novel·la ‘Mala gente que camina’, de Benjamín Prado (Alfaguara, 2006), i motivat per la brutalitat de la repressió franquista i sobretot per la impunitat irreversible de què ha gaudit, el fotògraf Ignasi Prat s’endinsa en una arqueologia històrica del franquisme basada en la recuperació estètica de les façanes de les cases dels màxims responsables del règim i la repressió que van dur a terme. Es pot visitar de dimarts a divendres de 18 a 20 h.

Carla Farren / Exposició

Galeria Maior de Palma (c/ de Can Sales, 10) / Fins al 15 de gener

carla farren

L'artista palmesana Carla Farren (1986) presenta les seves obres més recents amb el títol 'Piedra, delusión, piedra, delusión, piedra'. Es tracta de la continuació d'un projecte anterior anomenat 'Conmociones'. A partir de diferents disciplines, com la pintura, la fotografia, el dibuix i la instal·lació, estableix una narració visula que tracta de vincular petits esdeveniments que succeeixen en la seva vida quotidiana amb les sensacions i les interpretacions que li desperten.

'L'art mochica de l'antic Perú. Or, mites i rituals' / Exposició

CaixaFòrum de Palma (pl. de Weyler, 3) / Fins al 31 de gener

art mochica

Aquesta mostra descobreix els secrets de la cultura 'mochica', un cas veritablement singular de desenvolupament cultural, econòmic i polític, segles abans de l’expansió dels inques. L’exposició convida a conèixer la sofisticació de les cultures que van florir al Perú segles abans del domini inca, aprofundeix en la manera d'entendre i organitzar el món mitjançant 100 peces d'art 'mochica' procedents del Museu Larco de Lima (Perú), i que inclouen ceràmiques, joies i objectes cerimonials de metalls preciosos, tèxtils i objectes d'ús ritual de fusta, pedra, petxina i os.

'Escenes etíops', 'Des de l'altra banda' i 'La tramoia de la realitat' / Exposicions

Casal de Cultura Can Gelabert (Portella, s/n. Binissalem) / Fins al 30 de novembre

Exposició Binissalem.

Des de l’Ajuntament de Binissalem i el Casal de Cultura Can Gelabert organitzen les exposicions ‘Escenes etíops’ de Joaquim Seguí i Carles Fabregat, ‘Des de l’altra banda’ de Vicenç Torres i ‘La tramoia de la realitat’ de Gerard Matas. Les exposicions es podran visitar fins dia 30 de novembre, de dilluns a divendres de les 15.30 a les 21 hores i dissabtes de 10 a 13 hores.

'U' / Exposició

Galeria Dionís Bennàssar (C/ Antoni Maura 11. Pollença) / Fins al 26 de novembre

'U' de Francesca Cifre

L’exposició ‘U’, de Francesca Cifre, està emmarcada dins el cicle ‘Noves Presències’. ‘U’ està formada per pintura i dibuix. Tota la part de pintura està relacionada amb el paisatge illenc, pensant en els colors de les postes de sol, la nit, l’horabaixa en dies d’estiu i hivern o senzillament dels dies ennigulats. Cada dia es poden trobar colors i formes que t’envolten. El dibuix se centre en la figura humana, en esbossos i composicions sobre aquesta figura, la línia determina la força que pot transmetre o, per contra, la seva fragilitat. Es pot visitar de dimarts a divendres de 10.30 a 15 h i de 17 a 20.30 h. Dissabtes i diumenges de 10.30 a 15 h.

'1715 – La fi del regne enmig del mar?' / Exposició

Sa Nostra Sala d’Eivissa / Fins a l’11 de desembre

Exposició Eivissa.

L’exposició arriba amb motiu del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió i pretén donar a conèixer la participació de les Illes Balears en aquell episodi, poc coneguda i gens reconeguda, tant pel que fa a l’aportació dels mariners i dels artillers que auxiliaren el setge de Barcelona, com pel que fa a la guerra en el Regne enmig del Mar, a Mallorca, Menorca i Eivissa. Eivissa, en concret, va ser el darrer territori a capitular davant de les tropes borbòniques, el 5 de juliol de 1715. Es pot veure de dilluns a divendres d’11 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores.

'Eva Choung-Fux. Després de la fi del món. Una retrospectiva' / Exposició

Can Prunera (carrer de la Lluna , 86-90. Sóller) / Fins al 21 de gener

‘Eva Choung-Fux. Després de la fi del món. Una retrospectiva’

Eva Choung-Fux és, des de 1960, una personalitat central dins l’escena artística vienesa. La seva extensa obra es basa, per una banda, en l’ús magistral de les tècniques de impressió i, per l’altra, en la seva estreta relació personal amb la cultura asiàtica, després de passar nombrosos anys a Corea i Japó.

L’exposició ‘Eva Choung-Fux. Després de la fi del món. Una retrospectiva’ a Can Prunera Museu Modernista, de Sóller), inicia una gira d’exposicions a través de diverses ciutats europees. La mostra conté 391 obres realitzades entre 1955 i 2014.

'Solatge' / Exposició

Casal de Son Tugores (Clastra de Son Tugores. Alaró) / Fins al 12 de desembre

Solatge

Aquesta exposició mostra treballs d'una selecció d'obres creades pels artistes que han fet una estada en residència acollint-se a les convocatòries del programa Bòlit Residència Girona Creativa, al llarg del seu primer any d'existència. Les obres dels artistes es contraposen les unes a les altres marcant les seves diferències, però també en alguns casos s'encadenen i articulen un caleidoscopi que ofereix una visió polièdrica sobre la ciutat. En el conjunt de l'exposició 'Solatge', i en cadascuna de les obres que la configuren, s'hi veu la importància del procés de creació i del treball específic en el context on s'han concebut. Els artistes que hi participen són Pere Bellés, Azahara Cerezo, Javier Chozas, David Crespo, Teresa Martín i Carmen Platero, Tomás Pizá, Elvira Santamaría i Brian Patterson, Andrés Senra, Andrés Siri i Jennis Li Cheng Tien.

'Serra de Tramuntana de Mallorca' / Exposició

Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Calvià / Fins al 15 de gener

Serra de Tramuntana

Exposició de les il·lustracions del llibre ‘Serra de Tramuntana de Mallorca’ dibuixat per Bartolomé Seguí (portada), Tatúm, Linhart, Feliu Renom, Pere Joan, Rafel Vaquer, Àlex Fito, PepMi Garau, Max, Flavia Gargiulo, Enriqueta Llorca, Guillem March, Margalida Vinyes, Jaume Balaguer, Pau i Saeta. La mostra es podrà visitar de de dilluns a divendres de 9 a 20 h.

‘The China Venus: Transmission’ / Exposició

CCA Andratx (C/ Estanyera, 2) / Fins al 20 de desembre

Xim Llompart

L’artista mallorquí Xim Llompart inaugura ‘The China Venus: Transmission’, un projecte sorgit de l’experiència vital de l’artista a la Xina, on va reproduir a quatre mans amb un artista, docent i col·lega xinès el retrat d’una jove xinesa a partir d’una imatge del catàleg ‘Focusing: a new Current of Realistic Painting in China’.

'Anglada-Camarasa i l'art japonès' / Exposició

CaixaFòrum (pl. Weyler, 3. Palma) / Fins al 28 d'agost de 2016

Anglada Camarasa y arte japones

Nova exposició a l’espai que CaixaFòrum Palma destina a la difusió de l’obra del pintor Hermen Anglada-Camarasa. Aquesta vegada la mostra explora l’interès d’Anglada-Camarasa per l’art japonès, forjat al llarg dels seus anys d’estada a París. Aquest interès es fa palès amb la seva pròpia col·lecció d’estampes i llibres japonesos, que s’exposaran en relació amb la seva obra.

'The most important thing. Retrats d’una fugida' / Exposició

Caixa Fòrum (plaça Weyler, 3. Palma) / Fins al 10 de gener

Fotografia de la mostra 'The most important thing. Retrats d'una fugida. / Brian Sokol - ACNUR

'The most important thing. Retrats d’una fugida' és una exposició de sensibilització social, organitzada per l’Obra Social la Caixa i l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), que ens apropa la realitat de persones que s’han convertit en refugiades, mitjançant una selecció de retrats del fotoperiodista americà Brian Sokol.

'Serra de Tramuntana' / Exposició

Fundació Barceló. Centre d’Art i Cultura de Felanitx (c/ Bisbe Puig, 1. Felanitx) / Fins al 21 de desembre

serra de tramuntana

La Fundació Barceló de Felanitx presenta l'artista Pedro de la Felipa, que mostra l'exposició 'Serra de Tramuntana', una col·lecció de 20 quadres en què l'artista ret el seu particular homenatge a la serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. El pintor, gran apassionat del senderisme, utilitza les seves múltiples excursions per la Serra com a font d'inspiració.

A més d'aquesta col·lecció de pintura, els visitants podran gaudir de la mostra de l'obra de Maria Vich i l'exposició permanent del fons contemporani de la fundació.

Casa Llorenç Villalonga. Museu literari / Exposició

Casa Llorenç Villalonga (c/ Bonaire, 25. Binissalem) / Permanent

Museu Llorenç Villalonga

La Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem es transforma en la Casa Llorenç Villalonga. Museu Literari, un centre que us proposa un viatge a través de la vida d’un dels principals novel·listes de la literatura catalana del segle XX i per les seves obres més emblemàtiques, com ara 'Bearn', 'Mort de dama' i 'L’àngel rebel'. El recorregut de l’exposició permanent es realitza amb el complement essencial d’una APP d’autoguiatge que permet al visitant, mitjançant la tecnologia més puntera, endinsar-se en la vida i obra de l’autor, a més de realitzar un viatge a l’interior del seu univers literari a través de les cambres de Can Sabater, casal senyorial de la vila de Binissalem, carregat de valors arquitectònics, etnogràfics i de ressons literaris. Horari: de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h; dimarts i dissabte, de 16 h a 20 h. Entrada gratuïta.

stats