Cultura 23/08/2013

El tràiler de pel·lícula més èpic

'Eterna', un vídeo amb gairebé 800.000 reproduccions a Vimeo, uneix música i imatges de les pel·lícules èpiques més exitoses de l'última dècada en una peça trepidant de sis minuts

Jordi Mestre
1 min

BarcelonaQuè passaria si el Leònides de '300' s'unís a Spiderman, Hulk i els Transformers en una sola pel·lícula? Cabrien els universos del Senyor dels Anells, Star Trek i Tron en un únic film? Qui seria el protagonista d'una aventura èpica així? I quina en seria la banda sonora? El bielorrús Vadzim Khudabets ha realitzat un experiment que permet imaginar tot això. Utilitzant música i imatges d'un centenar de pel·lícules, algunes de les més taquilleres de l'última dècada, Khudabets ha elaborat un tràiler de sis minuts de durada i un ritme trepidant que transporta l'audiència a l'univers èpic de les grans pel·lícules de Hollywood.

El resultat és 'Eterna', una peça que ha acumulat gairebé 800.000 visualitzacions a Vimeo en poques setmanes. L'impacte del tràiler ha sigut tan gran que fins i tot mitjans nord-americans com la revista 'Time' o la publicació setmanal Adweek li han dedicat reportatges. El seu autor ha explicat que 'Eterna' és el resultat d'anys de feina, però assegura que no ha representat un gran esforç per a ell: "Ho vaig fer per amor a l'art, no per a cap client. La meva música preferida, les meves pel·lícules preferides... què podria ser millor?", es pregunta.

stats