Definicions
Cultura 06/01/2013

Un tast del 'bocavulvari'

1 min
Un tast del 'bocavulvari'

Adulteri

Relació sexual considerada il·lícita. "La qui comet / fer adulteri / a vituperi / del marit seu" (J. Roig)

Barjaula

Dona de mala conducta. "Posa el llatí a l'aula, / l'escudella a taula / i al llit la barjaula" (Carles Fages de Climent)

Donar pel senatxo

Metàfora del sexe de la dona. "Que un mestre tan mamarracho / dongués a ma filla pel senacho / i en a mi hem dongués pel sés" (Llagostí Calera)

Enravenar

Alçar el membre viril. "Vés alerta a sa truitada / que m'has donat per sopar, / que si em fas enravenar / et fotré una cucada" ( Cançoner mallorquí ).

Lladelles

Insecte que es contagia per contacte veneri. "Ni puces en los canals / ni lledelles en los engaolas" (C. Ros)

Orgasme

Grau més alt d'excitació sexual. "Les galtes li bullen fins que un orgasme precipitat i disgustat li talla les ales de la inspiració" (J.M. de Sagarra)

Pixó

Fal·lus. "De coions en tenc un sac, / de pixó mitja cortera, / i encara no en tenc prou / per tirar-me sa somera" ( Cançó d'Eivissa )

Truita

Cagarada. "Abans no te has descordat / los pantalons y ermillas / los elàstichs y sivillas / la truita ja te ha escapat". (Virtuts del cagar ).

Verge

Dona que no ha tingut comerç sexual amb cap home. "Qui vol dona verge, de vidre pren tassa; i aquell que pren viuda, beu amb carabassa" (Disputa de viudes i donzelles ).

stats