21/03/2012

El 'show Business' per a masses no fa cas de la crisi

2 min

Davant de la crisi que vivim resulta que hi ha espectacles de masses que ni la noten. És la paradoxa d'unes arts escèniques en què determinats productes capten l'atenció dels espectadors i es converteixen en multitudinaris, més enllà de la seves bondats artístiques.

La fascinació de Disney Com passa des de fa vint anys, Disney on Ice ha tornat a Barcelona i ha convocat al llarg del cap de setmana més de 47.000 espectadors al Palau Sant Jordi. Tot i la crisi, ha seduït els pares i els nens amb els ninots de la factoria Disney i el patinatge artístic i ha superat les visites de l'últim any. És cert que hi ha una gran varietat de preus (amb una mitjana de 23 euros, ja que es tracta d'un espectacle familiar), però també ho és que mobilitzar aquesta quantitat de gent en els moments que vivim és sorprenent.

El Cirque du Soleil La companyia canadenca més important del món amb això del circ té una relació especial amb Barcelona. En la nova visita han venut més de 110.000 entrades en dos mesos d'actuacions i és sabut que els preus no són precisament barats. Amb una mitjana de 65 euros per espectador, ja que hi ha entrades de 180 euros i algunes de 47, Corteo és un gran espectacle i pel que sembla la gent sap d'on treure els diners per poder anar a veure aquesta creació.

Fam de circ ? El I Festival Internacional del Circ Castell de Figueres ha tingut una resposta de públic impressionant. Més enllà que hi hagi hagut una política d'invitacions notable, el cert és que totes les sessions del certamen estaven plenes i que al llarg de quatre dies han passat per la magnífica carpa plantada al pati d'armes del castell de Sant Ferran més de 14.000 persones per veure espectacles de circ clàssic i amb entrades d'una mitjana de 35 euros i un preu màxim de 45.

No només passa aquí Un productor teatral espanyol va preguntar a un col·lega alemany que fa gires d'espectacles d'òpera i musicals per les capitals del que abans es deien països de l'Est que com era que s'hi atrevia. Ell li va contestar que en tots aquests indrets hi ha una gran part de la població que viu al límit de la supervivència, però també hi ha unes elits molt adinerades. "Jo només necessito 15.000 espectadors per fer negoci i en aquests països hi ha un mínim de 100.000 persones riques".

stats