MÚSICA
Cultura 13/01/2012

El saxofonista Gorka Benítez estrena avui un nou projecte al Jamboree

X.c.
1 min
Benítez té  a punt un nou quartet de jazz heterodox.

BARCELONAEl saxofonista basc Gorka Benítez, un dels creadors més heterodoxos del jazz estatal, presenta un nou quartet avui i demà a la sala Jamboree de Barcelona. L'acompanyaran el guitarrista David Soler, el contrabaixista Masa Kamaguchi i el bateria David Xirgu, a qui Benítez considera un "germà" i la seva "mà dreta". "Amb ell no cal parlar gaire: ens mirem i ja sabem cap on anirem", diu Benítez.

El saxofonista basc també valora la complicitat amb els altres dos components del quartet, sobretot amb David Soler. "Entre nosaltres dos hi ha una comprensió mútua. El David té una mirada molt personal i creativa sobre la música, cosa que sempre he admirat", explica.

Pel que fa als pròxims projectes, aquest any s'editarà el disc que recull el repertori d'A Marte otra vez , el duo que va fer amb Xirgu, i Benítex continuarà actuant amb el grup de Giulia Valle. També espera que pugui tenir continuïtat l'espectacle Ibia , una col·laboració amb Migel Zeberio i la Sustraia Ahotsen Korua -una coral de 24 cantors-, que es va presentar al desembre a Hondarribia i a Bilbao. "Hi barregem el jazz amb clàssics de la música coral basca", diu Benítez.

stats