Cultura 22/04/2012

Les propostes de l'ARA per a Sant Jordi: 5 obres de pensament

J. Pòrtulas / S. Grau, Jordi Llovet, John Berger, François de la Rochefoucauld i Marcel Duchamp

Ara
2 min
Coberta de 'Saviesa grega arcaica'

BarcelonaSaviesa grega arcaica. J.Pòrtulas/S.Grau. Adesiara

La filosofia grega arcaica, representada pels fragments de gairebé una trentena de pensadors i concentrada en prop d'un miler de pàgines. Jaume Pòrtulas i Sergi Grau han dividit tota aquesta saviesa en seccions i l'han acompanyada de titolets per aplanar el camí als lectors fins a l'origen del pensament occidental.

Brins de literatura universal. Jordi Llovet. Galàxia Gutemberg

Jordi Llovet repassa els grans clàssics traduïts al català, des d'El poema de Gilgamesh fins a la literatura actual, amb una acurada selecció dels articles que ha publicat a la premsa des de fa més deu anys.

Maneres de mirar. John Berger. Edicions de 1984

El català s'afegeix a les més de vint llengües en què es pot llegir Maneres de mirar, un assaig pioner en l'anàlisi crítica de les imatges. L'origen del llibre es remunta a una sèrie de televisió emesa el 1972 per la BBC.

Reflexions o màximes i sentències morals. François de la Rochefoucauld. Edicions de la Ela Geminada

Aquestes màximes, amb què l'autor retrata amb lucidesa i escepticisme els comportaments humans com l'amistat o l'amor, són fruit de la seva participació assídua en diversos salons literaris parisencs, com és el cas del de Madeleine de Sablé o el de la marquesa de Sévigné.

Escritos. Marcel Duchamp. Galaxia Gutenberg

Primera edició en llengua castellana exhaustiva i anotada dels escrits de Duchamp. Els seus textos són una eina imprescindible per endinsar-se en la complexitat del seu univers creatiu, que va revolucionar l'art del segle XX pel seu qüestionament de l'obra d'art.

stats