Cultura 22/04/2012

Les propostes de l'ARA per a Sant Jordi: 5 obres amb música en paraules

Anna Roig, Elisenda Soriguera, Martí Sales, Gerard Quintana, Teràpia de Shock

Ara
2 min
Anna Roig a casa seva / XAVIER BERTRAL

BarcelonaTan de veritat com les coses que penso... Anna Roig. Columna

Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m'invento i les coses que he somiat. Així de llarg és el títol del primer llibre d'Anna Roig, que comparteix autoria amb la il·lustradora Clara-Tanit Arqué, la creadora de la línia estètica dels discos d'Anna Roig i l'Ombre de ton Chien. La veritat de la cantant de Sant Sadurní d'Anoia esquitxa petits relats i poemes. Uns són textos que volien ser cançons però no han arribat a ser-ho. D'altres van néixer per ser llegits en paper. I fins i tot n'hi ha un que s'ha convertit en la cançó del CD que acompanya el llibre. Tot plegat mostra en negre sobre blanc, i amb dibuixos en blanc i negre, diferents peces de l'univers d'Anna Roig, la noia dels petons entre camions.

Els amics de les Arts. Elisenda Soriguera. Cossetània

La periodista del Grup Enderrock Elisenda Soriguera és la coordinadora i coautora d'un llibre que escorcolla el camí que han seguit Els Amics de les Arts fins a la publicació d'Espècies per catalogar. Inclou fotografies, les lletres de les cançons de l'últim disc i opinions de Jordi Basté, Màrius Serra, Xavi Coral, Espartac Peran i Bibiana Ballbè, entre d'altres.

Ara és el moment. Martí Sales. Amsterdam

Martí Sales, cantant dels Surfing Sirles i lletraferit amb substància, descabdella sense nostàlgia una Breu crònica oral dels indis catalans. Els indis són herois de la música independent que parlen en primera persona. Hi trobareu músics com David Carabén (Mishima) i Joan Colomo, mànagers com Gerardo Sanz (l'home que vetlla pels Manel) i caps de discogràfiques com Jordi Llansamà (BCore), entre d'altres.

Més enllà de les estrelles. Gerard Quintana. Rosa dels Vents

Més enllà de les estrelles és el relat personal de Gerard Quintana sobre el retorn de Sopa de Cabra. El músic gironí hi aboca les sensacions i les emocions que va experimentar d'ençà que els Sopa van deixar anar a la xarxa que tornarien a pujar a l'escenari tots plegats a finals de l'estiu del 2011. La crònica de Quintana té un complement molt adequat: les fotografies de David Julià i Marquet que immortalitzen el retorn.

Sense tu. Teràpia de Shock. Ara Llibres

Teràpia de Shock titulen aquest llibre com la cançó que els ha convertit en un fenomen juvenil i que va ser la sintonia de la sèrie Polseres vermelles. Sense tu, el llibre, inclou els acords de les seves cançons més conegudes, secrets i anècdotes dels membres del grup i una crònica de la història dels Teràpia de Shock. Com diuen ells mateixos, la seva és "la història d'un somni que s'ha fet realitat".

stats