PROPOSTA CULTURAL
Cultura 24/01/2017

Andrey Yaroshinsky inaugura el III Festival Beethoven

Més música, cinema, presentacions de llibre, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
7 min

Andrey Yaroshinsk / Festival Beethoven

Centre de Cultura Sa Nostra (Constitució, 12. Palma) / Dia 25 a les 20 h
Andrey Yaroshinsk.

La Societat de Concerts de Palma enceta el III Festival Beethoven amb el pianista rus Andrey Yaroshinsky, que actua per segona vegada en la seva programació. Després del gran èxit en el concert de l’any passat, el pianista rus es presenta en el Festival Beethoven amb un programa d’alt nivell, en el qual es podran sentir obres de Beethoven, Brahms i Rachmaninov.

‘Ferments. The map of an Island’s Senses’ / Think up Culture!

Teatre Mar i Terra (Sant Magí, 89. Palma) / Dia 25 a les 21 h
‘Ferments. The map of an Island’s Senses’.

Mallorca és una illa sotmesa a la pressió constant d’agents globalitzadors que fan perillar el seu arrelament i idiosincràsia. Una llengua amenaçada, un territori en contínua destrucció i uns trets socioculturals i gastronòmics que cada vegada més s’adulteren per adaptar-los a la imatgeria folklorista del turisme. ‘Ferments’ és una reflexió sobre la identitat musical de l’illa, connectant els joves, el jazz i les músiques modernes amb el cant i tonades del camp, a través de l’experimentació sensorial, i en especial la gastronomia. 19 especialistes de diferents disciplines (gastronomia, música, dansa, poesia i enologia) es tanquen tres dies en uns estudis de gravació a la muntanya de Mallorca, amb l’objectiu de crear una obra sense partitura amb l’únic ajut d’estímuls sensitius: menjar, beure, mirar i escoltar. Arriba al marc de la tercera edició de Think up Culture!

‘Josep M. Llompart: un home polifacètic al servei del país’ / Conferència

Institut Josep Maria Llompart (carrer de Joan Capó, 2. Palma) / Dia 25 a les 19.30 h
Josep Maria Llompart.

L'IES Josep M. Llompart celebra enguany els 25 anys i per aquest motiu han organitzat un seguit d'activitats, algunes de les quals obertes al públic i al voltant de la figura de l'escriptor. Aquest dimecres Pilar Arnau i Segarra, filòloga i biògrafa de l’escriptor, parlarà de Josep M. Llompart com escriptor que va conrear sobretot la poesia, però que també va fer d’editor, professor, traductor i historiador de la literatura.

‘Claves para mejorar tu vida’ / Conferència

Llibreria Agapea (Marquès de la Fontsana, 6. Palma) / Dia 25 a les 19.30 h
‘Claves para mejorar tu vida’.

Francesc Assens, autor de ‘Gente corriente con éxito’, pronuncia la conferència ‘Claves para mejorar tu vida’. Hi ha tantes formes d’èxit com persones hi ha al món. Per uns l’èxit podria ser que els nomenassis president o CEO de la companyia, i per uns altres estar tombat en una gandula al Carib. Tots serveixen. L’important és tenir clar quin és l’èxit que volem assolir.

‘Después de la niebla’ / Cinema

Teatre Catalina Valls (passeig Mallorca, 9. Palma) / Dia 25 a les 20 h
80: 1936-2016

Projecció de ‘Después de la niebla’ i col·loqui posterior. La presentació i els comentaris seran a càrrec de Luís Ortas, director de cine. Siegfried Meir arrossega un trauma d’ençà que era un nin. A nou anys va ser deportat al camp de concentració d’Auschwitz, on assassinaren els seus pares. I d’allà a Mauthausen, on un republicà espanyol, Saturnino Navazo, exjugador de futbol, l’adoptà. Però hi ha ferides emocionals que mai no es poden tancar, ferides que creixen fins a tornar por, i es converteixen en monstres de Meir.

Escriptura creativa / Taller

Llibreria Lluna (carrer del General Riera, 68. Palma) / Fins dia 28 de juny del 2017 de 19 a 20 h
La llibreria Lluna ofereix un taller d'escriptura creativa.

La llibreria Lluna ofereix un curs d’escriptura creativa, amb sessions de tres dimecres alterns per a cada aspecte de l’escriptura (dues de teòriques i una de pràctica). Dies 18 de gener i 1 i 15 de febrer, la trama; dies 15 i 29 de març i 12 d’abril, la focalització; dies 26 d’abril i 10 i 24 de maig, els personatges; dies 7, 21 i 28 de juny, els diàlegs. Preu: 65 euros cada taller.

‘Ramon Llull, 700 anys de missió’ / Exposició

Capella del Centre Cultural de la Misericòrdia (plaça de l'Hospital, 4. Palma) / Fins al 4 de febrer
'Ramon Llull, 700 anys de missió'.

El Bisbat de Mallorca vol donar a conèixer la universalitat de la feina de Ramon Llull amb una mostra d’obres creades per a l’ocasió que ja van ser exposades a Roma. La tasca cristianitzadora d’aquest filòsof mallorquí fou un model segles després de la seva mort per la dedicació i pel mètode que emprà. L’exposició s’inaugura el 17 de gener a les 19.30 h i romandrà a la Misericòrdia fins al 4 de febrer. Entrada gratuïta.

‘Ángeles y Demonios’ / Exposició

Espai Jove Llevant (carrer de Pere d’Alcàntara Penya, 10. Palma) / Fins al 31 de gener
Andrea Garau i Hernan Darío exposen a l'Espai Jove Llevant de Palma.

L’Espai Jove Llevant organitza l’exposició d’il·lustracions d’Andrea Garau i Hernan Darío ‘Ángeles y Demonios’. S’inaugura, amb un videoart, a les 19 hores a la plaça del Tub de Palma i després quedarà fins al 31 de gener a l’Espai Jove Llevant.

‘Aquí Radio Pekín’ / Exposició

TACA Studio (Sant Feliu, 17. Palma)
‘Aquí Radio Pekín’.

‘Aquí Radio Pekín’ és el darrer treball de l’artista Andrea Jarales a partir de la seva estada a la Xina. En una cultura on allò simbòlic està sent substituït per allò imaginari neix ‘Aquí Radio Pekín’. Amb la intenció de posar en context la convivència entre els discursos tradicionals i la música contemporània de la República Popular de la Xina, emergeixen diàlegs que, de manera multidisciplinària, naveguen entre la contradicció, el renou i la destrucció. Visions particulars que pretenen explorar part de la història i de l’actualitat d’un país.

‘Lenguaje’ / Exposició

L21 Gallery (c/ Gremi de Ferrers, 25. Palma) / Fins al 27 de març
‘Lenguaje’.

L21 presenta amb gran il·lusió ‘Lenguaje’, que serveix com a clausura del pròleg iniciat amb la performança de Joan Morey en el tancament de l’antic espai de la galeria del carrer de Sant Martí. La mostra inclou treballs de Wilfredo Prieto, Álvaro Gil, Ian Waelder, Marlena Kudlicka, Pedro Barateiro, Valerie Krause, Pep Vidal, Daniel Steegman Mangrané, Nuria Fuster, Jonathan Meese, Bel Fullana, Rasmus Nilausen, Rafa Forteza, Joan Morey, Alejandro Leonhardt, Abdul Vas i Secundino Hernández.

'Immersió' / Exposició

Lluc Fluxà. Espai H.C. (plaça de la Cavelleria, 4. Palma) / Fins al 3 de febrer
'Immersió'.

Lluc Fluxà. Espai H.C. presenta l'exposició 'Immersió', de Josefina Pino, en la qual la mar és la protagonista. Josefina Pino, nascuda a Felanitx, i de formació autodidacta, actualment viu entre Viena i l'illa de Mallorca. En aquesta mostra la mar està representada de manera agitada, regirada. En les seves aigues, s'hi troben figures, banyistes que juguen amb les onades o bé lluiten per mantenir-se surant. La mostra està formada per una sèrie de 'collages' (tècnica mixta) sobre tela, pintures i la instal·lació 'Fons Marí' (2016) a la piscina de l'Espai H.C. Els materials emprats són cartó, guix, acrílic i gravats reciclats.

‘Ming. L'imperi daurat’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 19 de febrer
Una de les peces que es podrà contemplar a l'exposició.

Arriba al CaixaFòrum, des del Museu nacional de Nanjin, aquesta exposició sobre una de les dinasties més importants de la Xina imperial, que hi governar durant més de tres segles. Al llarg dels pròxims tres mesos, les persones interessades en l'univers imperial de la Xina antiga tenen una cita amb aquest ampli mostrari format per més de 100 peces, entre articles tèxtils, de ceràmica, pintura i orfebreria, entre d'altres, i que situen el context precís per poder comprendre millor la transcendència històrica de l'art, la literatura i la cultura d'aquest període.

'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' / Exposició

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer de Joan de Saridakis, 29. Palma) / Fins al 19 de març de 2017
'Joan Miró. Mirades a la col·lecció'

La nova exposició 'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' selecciona una part important del fons de l’artista provinent de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, de col·leccions privades i del Govern de les Illes Balears. 146 obres de les dècades dels seixanta als vuitanta que ens introdueixen en l’univers creatiu de l’artista. Una mostra representativa en la qual es descobreix un Miró transgressor, més experimental que en èpoques anteriors. Una visita a l'exposició permet apreciar diferents àmbits creatius: la concepció del paisatge, l'influència de l'expressionisme americà, la proximitat a la cal·ligrafia oriental i l'ús quotidià d'objectes.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril de 2017
Col·lecció Yera

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivènca de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

stats