PROPOSTA CULTURAL
Cultura 16/01/2017

Música barroca al CaixaForum amb el concert 'Alla luce'

Més música, teatre, documentals, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
7 min

‘Alla luce’ Marta Almajano / Concert

CaixaForum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Dia 17 a les 19 h
Marta Almajano, Hugo Bolívar, Dani Espasa i Daniel Zapico interpretaran múscia barroc al CaixaForum.

El CaixaForum ofereix un concert de la soprano Marat Almajano amb el contratenor Hugo Bolívar, Dani Espasa al clavicèmbal i Daniel Zapico a l’arxillaüt i la guitarra barroca. Interpretaran obres de Monteverdi, Ferrari, Kapsberger, Frescobaldi i Hidalgo, entre altres autors de música barroca. Entrada: 12 euros; 50% de descompte per als clients de CaixaBank.

Orquestra Simfònica de les Illes Balears / Concert

Teatre Principal de Maó (Costa Deià, 40. Maó) / Dia 17 a les 20 h
orquestra

Concert Institucional Sant Antoni 2017. El Consell Insular de Menorca i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears organitzen un concert especial de l’OSIB amb Simón Orfila, amb la col·laboració del Teatre Principal de Maó.

‘Goldilocks’ (Rinxolets d’or) / Teatre de titelles

Centre Cívic de Cala en Porter (carrer de Santa Rita, 20. Alaior) / Dia 17 a les 17.30 h
'Goldilocks', un espectacle educatiu per a infants.

Emmarcat dins el Circuit TalentIB, la productora de teatre professional Elàstic Nou Produccions, que elabora muntatges per a un públic adult, jove i infantil, ofereix l’obra ‘Rinxolets d’or’, sobre el famós conte. Na Rinxolets d’or és una nina que, mentre passeja pel bosc, veu una casa i, encuriosida, hi entra i ho mira i ho toca tot. Els habitants d’aquesta casa, però, hi tornen, i són tres óssos. Proposta de teatre en anglès per combinar el component lúdic amb l’educatiu. Entrada: 3 euros els nins i 5 euros els adults.

‘David Bowie Is’ / Documental

CineCiutat (carrer de l'Emperadriu Eugènia, 6. Palma) / Dia 17 a les 19.30 h
Portada del documental 'David Bowie Is'.

Un any després de la mort de David Bowie, CineCiutat projecta el documental ‘David Bowie Is’, que mostra els diferents vessants d’aquest artista camaleònic. Bowie tocà molts camps creatius, la música, la moda, el teatre, les arts plàstiques i el cinema i en aquest treball, amb 300 objectes personals, es vol plasmar tot aquest bagatge. Després de la projecció, en anglès amb subtítols en castellà, hi haurà un col·loqui sobre el llegat cultural del britànic.

‘Nacho Duato, danse la danse’ / Documental

Club Diario de Ibiza (avinguda de la Pau, s/n. Eivissa) / Dia 17 a les 20 h
'Nacho Duato, danse la danse' el darrer treball del ballarí amb la Companyia Nacional de Dansa.

Les matinées du soleil ofereixen el documental ‘Nacho Duato, danse la danse’, dins el cicle de cinema d’Alain Deymier. en castellà amb subtítols en francès. Nacho Duato s’acomiada de la Companyia Nacional de Dansa, després de 20 anys de direcció artística, amb una funció al Bolshoi de Moscou. Després del documental, s’emetran dos curtmetratges: ‘Domina Nostra’ i ‘Slow Motion I & II’.

‘Ramon Llull, 700 anys de missió’ / Exposició

Capella del Centre Cultural de la Misericòrdia (plaça de l'Hospital, 4. Palma) / Fins al 4 de febrer
'Ramon Llull, 700 anys de missió'.

El Bisbat de Mallorca vol donar a conèixer la universalitat de la feina de Ramon Llull amb una mostra d’obres creades per a l’ocasió que ja van ser exposades a Roma. La tasca cristianitzadora d’aquest filòsof mallorquí fou un model segles després de la seva mort per la dedicació i pel mètode que emprà. L’exposició s’inaugura el 17 de gener a les 19.30 h i romandrà a la Misericòrdia fins al 4 de febrer. Entrada gratuïta.

‘Ángeles y Demonios’ / Exposició

Espai Jove Llevant (carrer de Pere d’Alcàntara Penya, 10. Palma) / Fins al 31 de gener
Andrea Garau i Hernan Darío exposen a l'Espai Jove Llevant de Palma.

L’Espai Jove Llevant organitza l’exposició d’il·lustracions d’Andrea Garau i Hernan Darío ‘Ángeles y Demonios’. S’inaugura, amb un videoart, a les 19 hores a la plaça del Tub de Palma i després quedarà fins al 31 de gener a l’Espai Jove Llevant.

‘Aquí Radio Pekín’ / Exposició

TACA Studio (Sant Feliu, 17. Palma)
‘Aquí Radio Pekín’.

‘Aquí Radio Pekín’ és el darrer treball de l’artista Andrea Jarales a partir de la seva estada a la Xina. En una cultura on allò simbòlic està sent substituït per allò imaginari neix ‘Aquí Radio Pekín’. Amb la intenció de posar en context la convivència entre els discursos tradicionals i la música contemporània de la República Popular de la Xina, emergeixen diàlegs que, de manera multidisciplinària, naveguen entre la contradicció, el renou i la destrucció. Visions particulars que pretenen explorar part de la història i de l’actualitat d’un país.

‘Històries d’una història’ / Exposició

Residència de ses Salines / Fins al 23 de gener
‘Històries d’una història’.

Jaume Bonet ha fet fotografies durant quaranta anys per les festes de Sant Bartomeu, i els anys 90 cada any feia una projecció de diapositives de reportatges del poble. Li concediren el Grumet de Sal l’any 2000. En aquests moments, l’Ajuntament li ha organitzat una exposició del seu arxiu fotogràfic. Es pot visitar cada dia de 15.30 a 17.30 h.

‘Lenguaje’ / Exposició

L21 Gallery (c/ Gremi de Ferrers, 25. Palma) / Fins al 27 de març
‘Lenguaje’.

L21 presenta amb gran il·lusió ‘Lenguaje’, que serveix com a clausura del pròleg iniciat amb la performança de Joan Morey en el tancament de l’antic espai de la galeria del carrer de Sant Martí. La mostra inclou treballs de Wilfredo Prieto, Álvaro Gil, Ian Waelder, Marlena Kudlicka, Pedro Barateiro, Valerie Krause, Pep Vidal, Daniel Steegman Mangrané, Nuria Fuster, Jonathan Meese, Bel Fullana, Rasmus Nilausen, Rafa Forteza, Joan Morey, Alejandro Leonhardt, Abdul Vas i Secundino Hernández.

‘La caverna’ / Exposició

Sa Quartera Centre d’Art (plaça de la Quartera, s/n. Inca) / Fins al 18 de gener
‘La caverna’.

L’obra de Tomeu Coll es caracteritza per la mescla d’elements figuratius -on destaquen la figura humana i elements geomètrics plens de simbolisme- sobre fons abstractes on predominen sempre les tonalitats ocres. La seva temàtica es mou molt sovint entorn de la societat i cerca establir un diàleg, a vegades crític, amb l’espectador.

'Immersió' / Exposició

Lluc Fluxà. Espai H.C. (plaça de la Cavelleria, 4. Palma) / Fins al 3 de febrer
'Immersió'.

Lluc Fluxà. Espai H.C. presenta l'exposició 'Immersió', de Josefina Pino, en la qual la mar és la protagonista. Josefina Pino, nascuda a Felanitx, i de formació autodidacta, actualment viu entre Viena i l'illa de Mallorca. En aquesta mostra la mar està representada de manera agitada, regirada. En les seves aigues, s'hi troben figures, banyistes que juguen amb les onades o bé lluiten per mantenir-se surant. La mostra està formada per una sèrie de 'collages' (tècnica mixta) sobre tela, pintures i la instal·lació 'Fons Marí' (2016) a la piscina de l'Espai H.C. Els materials emprats són cartó, guix, acrílic i gravats reciclats.

‘Ming. L'imperi daurat’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 19 de febrer
Una de les peces que es podrà contemplar a l'exposició.

Arriba al CaixaFòrum, des del Museu nacional de Nanjin, aquesta exposició sobre una de les dinasties més importants de la Xina imperial, que hi governar durant més de tres segles. Al llarg dels pròxims tres mesos, les persones interessades en l'univers imperial de la Xina antiga tenen una cita amb aquest ampli mostrari format per més de 100 peces, entre articles tèxtils, de ceràmica, pintura i orfebreria, entre d'altres, i que situen el context precís per poder comprendre millor la transcendència històrica de l'art, la literatura i la cultura d'aquest període.

'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' / Exposició

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer de Joan de Saridakis, 29. Palma) / Fins al 19 de març de 2017
'Joan Miró. Mirades a la col·lecció'

La nova exposició 'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' selecciona una part important del fons de l’artista provinent de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, de col·leccions privades i del Govern de les Illes Balears. 146 obres de les dècades dels seixanta als vuitanta que ens introdueixen en l’univers creatiu de l’artista. Una mostra representativa en la qual es descobreix un Miró transgressor, més experimental que en èpoques anteriors. Una visita a l'exposició permet apreciar diferents àmbits creatius: la concepció del paisatge, l'influència de l'expressionisme americà, la proximitat a la cal·ligrafia oriental i l'ús quotidià d'objectes.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril de 2017
Col·lecció Yera

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivènca de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

stats