Publicitat
Publicitat

500 professionals i 5.000 espectadors, les xifres que deixa la Fira B!

Segons el Govern, la fira ha servit per revelar "el bon estat de salut" de les arts escèniques i "la necessitat d'enfortir-les i consolidar-les"

La primera edició del Mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears, Fira B!, va concloure diumenge amb un concert de l' Orquestra Simfònica al teatre Principal de Palma després de reunir 500 professionals i atreure uns 5.000 espectadors als espectacles programats.

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, organitzadora de la trobada, ha fet "un balanç molt positiu" de la fira, que, en la seva opinió, revela "el bon estat de salut d'aquest sector cultural i la necessitat d'enfortir-lo i consolidar-lo", segons ha destacat en un comunicat.

Confluències i sinergies entre artistes i programadors a la Fira B!

La Conselleria destaca que Fira B! ha ofert "cinc dies amb 34 concerts i 23 espectacles escènics repartits per Palma, amb la participació de 253 artistes de les Illes Balears", i la presència en les trobades amb creadors i promotors de l'Arxipèlag de 147 programadors i agents estatals i internacionals.

En els dos dies de jornades professionals (divendres i dissabte) s'han dut a terme 370 reunions entre professionals i artistes, amb la intervenció de 282 agents entre directors de festivals, productors, distribuïdors, gestors culturals i creadors.

L'esdeveniment va acabar el passat diumenge al teatre Principal de Palma, amb un concert familiar en el qual la Simfònica va interpretar les bandes sonores de cinema més populars.