Cinema
Cultura 26/06/2013

La producció catalana 'Grand Piano', d'Eugenio Mira, inaugurarà el Festival de Sitges

El certamen, dedicat a les manifestacions del mal, projectarà les noves pel·lícules de Takashi Miike, Nicolas Winding Refn, Jim Jarmusch i Alejandro Jodorowsky

Acn / Ara
2 min

BarcelonaLa 46a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya tornarà a inaugurar amb una producció catalana: l'estrena de 'Grand Piano', una producció catalana d'Adrián Guerra i Rodrigo Cortés dirigida per Eugenio Mira. El director del festival, Ángel Sala, ha celebrat que es pugui inaugurar Sitges amb un film català amb vocació internacional i ha recalcat que el "bon moment del talent català" tornarà a estar present a Sitges 2013. El festival, que se celebrarà entre l'11 i el 20 d'octubre i que està dedicat a les manifestacions del mal, comptarà amb la presència dels directors Johnnie To i Takashi Miike.

Sala s'ha mostrat satisfet d'iniciar el Festival de Sitges de nou amb un film català. 'Grand Piano', d'Eugenio Mira, compta amb actors internacionals com ara Elijah Wood i John Cusack. Sala ha remarcat que és un 'thriller' amb "molt de suspens i molt d'Alfred Hitchcock" que transcorre durant la celebració d'un concert de piano. 'Grand Piano' està produïda per la catalana Nostromo, Antena 3 i amb la participació de TVC, i es va rodar a Terrassa.

El director del Festival de Sitges ha fet un avançament d'algunes de les pel·lícules que es podran veure al certamen. Sala ha explicat que el festival està dedicat a les "manifestacions del mal". De fet, ja s'havia presentat al Saló del Còmic, però el cartell d'enguany està inspirat en 'La llavor del diable', el clàssic de Roman Polanski. De moment només es coneix un avançament de la programació de Sitges 2013, però ja està confirmada la projecció de les noves pel·lícules de directors com ara Nicolas Winding Refn ('Only god forgives', amb Ryan Gosling), Jim Jarmusch ('Only lovers left alive'), Roman Coppola ('A glimpse inside the mind of Charles Swann III'), Ari Folman ('The congress'), Alejandro Jorodowsky ('La danza de la realidad') i Neil Jordan ('Byzantium').

En la secció Anima't s'estrenaran 'Evangelion 3.0' i '009 RE-Cyborg'. I en l'apartat dedicat a les noves visions es podran veure films de Hong Sang-soo, Phillippe Grandieux, Denis Coté i Peter Greenaway, entre d'altres.

stats