Cultura 19/06/2013

Els jueus francesos pressionen el Jeu de Paume perquè cancel·li una exposició d'Ahlam Shibli

El Consell representatiu de les organitzacions jueves de França afirma que la fotògrafa palestina Ahlam Shibili fa "apologia del terrorisme". La mostra, titulada 'La casa fantasmal' és una coproducció del Macba i el museu francès, dirigit per la catalana Marta Gili

Ara
1 min

BarcelonaEl Consell Internacionals de Museus i Col·leccions d'art ha engegat una campanya a la xarxa en el cas de a les pressions i amenaces que el Jeu de Paume i Marta Gili, la directora, han rebut amb motiu de l'exposició de la fotògrafa palestina Ahlam Shibli 'La casa fanstasmal'. La mostra és una coproducció amb el Macba i es va poder veure a Barcelona al gener.

Segons informa 'Le Figaro', el Consell representatiu de les organitzacions jueves a França considera que Shibli fa "apologia del terrorisme' amb les fotografies que va fer a les llars famílies de morts palestins. Aquestes imatges representen una part de la mostra, que recull tota la producció de l'artista.

Tan el Consell d'organitzacions jueves com el CINAM s'han adreçat a la ministra de cultura francesa, Aurélie Filipetti perquè intervingui. El museu, al seu torn, ha fet públic un comunicat que afirma que la sèrie que ha aixecat la polèmica, titulada 'Mort', " forma part d'una sèrie de qüestiona les contradiccions inherents a la noció de llar".

stats