ACCIÓ POÈTICA
Cultura 09/06/2013

Una planta viva que torna poesia

Ara Balears
1 min

Palma.Una paraula que germina i agafa vida en directe és la proposta efímera de l'artista mallorquina Mònica Fuster, inagurada aquest passat dijous a la galeria Maserre de Barcelona i que es podrà visitar fins al 26 de juliol.

El projecte Incertidumbre considera la possibilitat que una paraula feta de polpa de paper i concebuda com a substrat acabi germinant i formant la paraula 'incertesa' en temps real.

L'artista visual , amb la col·laboració del museu Molí Paperer de Capellades, reflexiona sobre l'essència humana i la transformació que vivim, ara més que mai. La realitat és incerta i és aquesta incertesa la que impera en la natura i la pròpia vida. Acceptar aquest moviment constant ha duit Fuster a cultivar la paraula per després deixar que el temps faci el seu camí, fins que es transformi i germini, sempre deixant que la natura actuï al seu ritme. L'acció poètica, així com l'anomena la creadora mateixa, és una peça de 510 x 120 cm que descansa sobre una superfície de fusta alçada a uns 45 cm de terra. Al costat hi ha una escala de tres escalons des d'on els visitants poden contemplar l'acció de manera individual i col·lectiva.

Durant el procés, Fuster enregistrarà l'acció fins al dissecat de la planta, tant en format fotogràfic com en vídeo. El material s'utilitzarà per realitzar una peça documental i un llibre artístic.

stats