Cultura 31/03/2012

De les pàgines de successos a una comèdia negra

L'estrena de L'ànima de la nit, sobre un noi que conviu amb la seva mare morta, coincideix amb la descoberta d'un cas similar a València. Blanca Bardagil dirigeix una comèdia negra a la Sala Flyhard.

Laura Serra
1 min
Alain Hernández és el Dani, el fill que viu amb la seva mare morta tres setmanes.

BARCELONA.Una notícia de successos apareixia als diaris d'ahir: "Un jove conviu amb el cadàver de la seva mare en un pis d'Aldaia". Els bombers van haver d'entrar pel balcó de l'habitatge, alertats per la mala olor, i van trobar el cos d'una dona de 57 anys en estat de descomposició. El mateix dia que es feia aquest macabre descobriment en un municipi de Valencià, a la Sala FlyHard de Barcelona estrenaven L'ànima de la nit , una obra de Blanca Bardagil que converteix en comèdia negra un cas molt similar. Ja se sap que el teatre beu de la realitat. Immediata. "M'havien explicat el cas d'una persona que havia estat cuidant la seva mare diversos dies sense ser conscient que era un cadàver. No ho entenia, que era morta. La història em va impressionar molt. I passats els anys, vaig investigar i vaig trobar que hi ha molts casos d'aquest estil", diu l'autora i directora.

A la primera escena de L'ànima de la nit queda clara la situació i el problema: "La família ha d'intentar fer adonar al germà que la mare és morta sense que el tanquin ni l'ingressin per haver tingut un cadàver a casa tres setmanes. Les circumstàncies de la mort no poden ser sospitoses", explica la directora. Bardagil torna a la Sala Flyhard amb una comèdia després d'haver-hi debutat amb l'obra de ciència-ficció Satisfaction .

L'ànima de la nit -en cartell fins al 16 d'abril- és el projecte de final de carrera de Bardagil a l'Institut del Teatre: la Flyhard s'està ocupant de treure a la llum i foguejar talents ocults. Els actors Montse Bernad, Eva Pérez, Edu Gibert i Alain Hernández interprerten els germans i un cunyat d'aquesta família disfuncional i intrigant.

stats