Cultura 04/08/2013

Una nit d'art campanera

La segona edició de la iniciativa es consolida artísticament i quant a públic

Pilar Rubí
2 min

Campos.Èxit total de públic divendres vespre en la segona edició de l'Artnit, que s'ha consolidat amb força. Hi varen participar una setantena d'artistes de diferents disciplines repartits en catorze espais, majoritàriament situats al centre de la vila. Al capdavant d'un equip de cinc joves, l'organitzador, Andreu Mas, ens comentava que l'any passat i amb un pressupost zero varen aconseguir implicar-hi tot el poble: "La intenció era organitzar un esdeveniment per acostar la cultura als campaners i fer-ho de manera participativa". Un exèrcit de voluntaris va repartir el programa i polseres de neó verd, el color corporatiu de l'Artnit, entre els assistents. Les propostes artístiques combinaven l'obra dels més consolidats, com Ferran Aguiló i Pep Canyelles, amb la dels més joves, com la dels alumnes de l'EDIB, que també varen organitzar una desfilada de moda.

Al carrer, davant la Vicaria, l'artista Xiscalina Yular convidava tothom a intervenir damunt les seves fotografies amb pintura i deixar-hi un missatge lliure. Dins cada estança de l'edifici, s'hi podien veure les obres en blanc i negre de Beatriz Polo, les fotografies de Laura Torres, les natures mortes envasades de Jorge Cabral i les escultures de Teresa de Jesús Monserrat.

Mentrestant, els carrers s'anaven omplint de milers de visitants, que, a més de l'art, varen gaudir de la música en directe, repartida en diferents racons del recorregut: Cibersheep va actuar a l'hotel Segles i, més tard, Film Behavior ho feia a l'aire lliure.

Així mateix, hi va haver performances i teatre. A l'Ajuntament, el campaner Toni Mas i el seu realisme fotogràfic sorprenien a molts, mentre una taperera de Damià Mulet escalava les parets del consistori. De les finestres del convent, sortien estructures de vidre bufat creades per Raquel Pou i Pere Ignasi. Al costat, una capella creada per La Mano Robada qüestionava l'imperialisme nord-americà amb una iconografia molt particular. A Cas Dentista Gasparet, una mostra pluridisciplinària s'obria per exhibir els dibuixos de Fèlix Coll, els sifons de Jaume Lladó i les joies D-dues inspirades en motius que es poden trobar en el tram del Trenc a Cabrera. Mendiola ens comentava que misteriosament havia desaparegut la cartel·la informativa de la seva obra que deia: "No escoltar, no mirar, no parlar i pagar. Ses Covetes 2013". Una de les exposicions més visitades va ser la de Jaume Canet, a l'Hospital Vell, amb la seva interpretació en ferro del bestiari d'Apollinaire: "Ha vingut una gentada".

stats